Úszás: A harmadik 50 méter volt a kulcs a sikerhez – Kapás

Kapás Boglárka szerint a harmadik 50 méter volt a kulcs ahhoz, hogy aranyérmet nyerjen egy hete 200 méter pillangón Glasgow-ban az úszó Európa-bajnokságon.

Úszó Eb: Rasovszky kereste a legtöbbet a magyarok közül

Rasovszky Kristóf nem csupán a történelmi triplának örülhet: az Európai Úszószövetség (LEN) immár második alkalommal oszt pénzdíjat a londoni Eb-t követően, és a magyar nyílt vízi úszó vezeti a válogatott kereseti listáját 5500 eurós bónuszával – tájékoztatott a magyar szövetség.

Úszó Eb: élje át újra Rasovszky aranyat érő utolsó métereit – videó

Mint arról beszámoltunk, Rasovszky Kristóf aranyérmet szerzett 25 kilométeren a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon. A hajrában hárman küzdöttek az aranyéremért, a célegyenesben Rasovszky és Kirill Beljajev úszott fej fej mellett, de a 21 éves magyar versenyző előbb érintette meg a táblát, egy másodperces előnnyel lett Európa-bajnok orosz riválisa előtt. Íme, az utolsó néhány méter!

Úszó Eb: Rasovszky aranyérmes lett 25 kilométeren is!

Elképesztő teljesítményt nyújtott Rasovszky Kristóf a glasgow-i Európa-bajnokságon: az öt és a tíz kilométeres verseny után a leghosszabb távon (25 km) is rajthoz állt, és aranyérmes lett!

Kapás Boglárka a pofonról és az új kihívásról

Kapás Boglárka a gyorsúszásba belefásult, a pillangó viszont újra meghozta a kedvét, és mellé jó adag motivációt is: kontinensbajnoki győzelme után a világelithez közelítene 200 pillangón.

Úszó Eb: óriási hiba a magyar lánytól, kizárták a váltónkat

A táv felénél kizárták a magyar csapatot a nyílt vízi úszók Európa-bajnokságának váltóversenyéből, mivel Sömenek Onon Kata rossz irányba indult el, és nem kerülte meg a rajt utáni első bóját.

Úszó Eb: döntöttek a magyar óvásról, Rasovszky érméről

Az európai szövetség (LEN) illetékes testülete elutasította a magyar csapat óvását, így a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében Rasovszky Kristóf ezüstérmes maradt a Glasgow-ban zajló Európa-bajnokságon.

Úszó Eb: szombat reggel bírálják el az óvásunkat

A LEN Nyílt Vízi Úszó Technikai Bizottságának elnöke, Sam Greetham bejelentette, hogy a magyar úszóválogatott által a férfi 10 km-es verseny befutója kapcsán beadott óvást a testület szombat reggel, az 5 km-es váltó előtt tárgyalja meg.

Amikor dobban a szív – az úszó Eb utolsó napja

A glasgow-i kontinensviadal záró napján több magyar éremesély valóra vált a Tollcross uszodában, talán csak a férfi 100 pillangó döntője miatt kesereghetünk kicsit.

Úszó Eb: a kapitány egy garast nem adott volna Verrasztó sikeréért

Sós Csaba szövetségi kapitány szerint minden úszó kihozta magából a maximumot a Glasgow-ban csütörtökön befejeződött Európa-bajnokságon, ahol a magyarok négy arany-, három ezüst- és két bronzérmet gyűjtöttek.

Úszó Eb: Burián és Késely sem hitte el, pedig… – galéria

Csütörtökön befejeződtek a Glasgow-ban rendezett úszó Európa-bajnokság medencés versenyszámai – már csak a nyílt vízi csapatversenyek vannak hátra. A magyar versenyzők ma is szép eredményekkel örvendeztették meg a szurkolókat: Verrasztó Dávid 400 m vegyesen Európa-bajnok lett, Késely Ajna 400 gyorson ezüst-, Burián Katalin 200 háton bronzérmet szerzett. Nézzék meg a délutáni döntők legszebb pillanatait Kovács Anikó fotóinak segítségével!

Úszó Eb: Késely Ajna hatalmas versenyben ezüstérmes

A Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokság utolsó medencés versenynapján 400 méteres női gyorsúszásban, hatalmas hajrá után Késely Ajna egyéni csúccsal ezüstérmes lett az olasz Simona Quadarella mögött.

Úszó Eb: Verrasztó Dávid ismét megvédte a címét

A Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokság utolsó medencés versenynapján 400 méteres vegyesúszásban a címvédő Verrasztó Dávid nagy hajrában győzött – sorozatban harmadszorra lett Európa-bajnok ebben a számban.

Úszó Eb: Milák Kristóf a 4., Cseh László a 8. 100 pillangón

A Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokság utolsó medencés versenynapján 100 méteres pillangóúszásban Milák Kristóf a 4. helyen végzett, Cseh László 8. lett. Olasz aranyérem született Piero Codina révén.

Úszó Eb: Verrasztó Dávid megvédte címét 400 vegyesen!

A Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokság utolsó medencés versenynapján kilenc finálét rendeztek, amelyből hatban is szoríthattunk magyar sportolóknak. Verrasztó Dávid 400 vegyesen megvédte címét, Késely Ajna 400 gyorson ezüst-, Burián Katalin 200 háton bronzérmet szerzett. Milák Kristóf 100 pillangón 4. lett, ugyanitt Cseh László a 8. helyen végzett, a férfi 4x100-as vegyesváltó az ötödik, a női a 8. helyen zárt.

Videó: a benyúlás döntött, így lett ezüstérmes Rasovszky 10 km-en

Rasovszky Kristóf a második helyen csapott a célba a glasgow-i nyílt vízi úszó Európa-bajnokság 10 km-es versenyében. A magyar úszó – aki szerdán az 5 kilométeres távon verhetetlennek bizonyult – 6.25 km-nél állt az élre, végül azonban a holland Ferry Weertman jobb benyúlással megelőzte őt. Íme, a befutó az M4 Sport felvételén!

Úszó Eb: a középmezőnyben a magyarok női 10 km-en

A középmezőnyben zártak a magyar női versenyzők a nyílt vízi úszók 10 kilométeres számában a glasgow-i Európa-bajnokságon.

Úszó Eb: Verrasztó Dávid és Késely Ajna is a legjobb idővel döntős

Csütörtökön zárul a 2018-as úszó Európa-bajnokság Glasgow-ban, a délelőtti programban minden számban volt magyar érdekeltség. Férfi 400 m vegyesen Verrasztó Dávid a legjobb idővel jutott be döntőbe, Gyurta Gergely viszont lemaradt a fináléról. Késely Ajna szintén első helyen lett döntős, a férfi és a női 4x100-as vegyes váltó is éremért úszik este. 

Úszó Eb: Hosszú történelmet írt a győzelmével

A glasgow-i Európa-bajnokságon a 200 méteres vegyesúszásban diadalmaskodó Hosszú Katinka az első női úszó, aki Eb-n sorozatban négyszer védte meg címét. A férfiaknál Cseh Lászlónak sikerült hasonló, 2004 és 2012 között 400, 2006 és 2014 között pedig 200 méter vegyesen nyert ötször egymás után.

Úszó Eb: Úgy éreztem, az érzelmek csak gyengítenek, de ma ezzel nyertem – Hosszú

Mint arról beszámoltunk, a címvédő Hosszú Katinka nyerte meg a 200 méteres vegyes úszást a Glasgow-ban zajló Európa-bajnokság utolsó előtti napján. A döntő után így értékelte a történteket a háromszoros olimpiai bajnok úszó.