Öttusa: októberben lehet az ob; még napirenden a vb-rendezés

A Magyar Öttusaszövetség (MÖSZ) szeretné megrendezni a tavasszal elhalasztott felnőtt országos bajnokságot, melyre jelen állás szerint októberben kerülhet sor.

Öttusa: Kína helyett Mexikó ad otthont a világbajnokságnak

A koronavírus-járvány miatt a kínai Hsziamen helyett a mexikói Cancunban kerül sor májusban az olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságra.

Sportpolitika: Hosszú távon gondolkozunk – Szabó Tünde

Elégedetten szólt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az újabb, idén negyedik sportágban megrendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságról, s azt ígéri, hazánk továbbra is arra törekszik, hogy minél több világversenyt Magyarországra hozzon.

Öttusa-vb: megviselte a galoppon történt baleset a magyarokat

Regős Gergely lovaglásán látszott, hogy valami nincs rendben, s mint később kiderült, Kovács Saroltával – akivel a vegyes váltó versenyében a 15. helyen végeztek a budapesti öttusa-világbajnokságon – végignézték, ahogy a Kincsem park szomszédos pályáján zajló galoppversenyen az egyik ló megbotlott, s eltörte mindkét lábát, a zsokéját pedig mentő vitte el. Ez mindkettejüket nagyon megviselte lelkileg.

Öttusa-vb: csak felvillanásokra futotta vegyes váltóinktól

Tapasztalatszerzés gyanánt rajtolhatott a fiatal Gulyás Michelle, Kardos Bence páros a záró napi vegyes váltóban a budapesti öttusa-világbajnokságon, és Kovács Saroltáékat is megelőzve a 12. helyen végzett.

Öttusa-vb: Albert hercegnek tetszett a helyszín és a rendezés

A Budapesten rendezett öttusa-világbajnokság egyik díszvendége II. Albert monacói herceg volt, aki szűk körű sajtóbeszélgetésén kedélyesen mesélt sportpályafutásáról, az idényt pocsékul kezdő Monaco focicsapatáról és a Kincsem park vasárnapi lóversenyeiről is.

Öttusa: az év legjobb versenye lett a budapesti vb

A még vasárnap is tartó budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokság lett az év legjobb öttusaversenye.

Öttusa-vb: Két-három napon belül kétszer meghalni már nem tudok – Marosi

A magyar férficsapat (Kasza Róbert, Marosi Ádám, Demeter Bence) ezüstérmet szerzett, míg egyéniben az ötödik helyen végző Kasza Róbert volt a legjobb magyar a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság szombat délutáni férfidöntőjében. A verseny után az NSO Tv kamerája előtt értékelt az ezüstérmes csapat.

Öttusa-vb: a magyar csapat ezüstérmes, Kasza ötödik lett

A magyar férficsapat (Kasza Róbert, Marosi Ádám, Demeter Bence) ezüstérmet szerzett, míg egyéniben az ötödik helyen végző Kasza Róbert volt a legjobb magyar a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság szombat délutáni férfidöntőjében. Az aranyérmet a francia Valentin Belaud szerezte meg a brit Joseph Choong és a dél-koreai Dzsun Vung Te előtt.

Öttusa-vb: Kovács Sarolta a 13. helyen végzett Budapesten

A magyarok közül Kovács Sarolta szerepelt a legjobban a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság női döntőjében: 13. lett. Alekszejev Tamara a 25., Gulyás Michelle a 27. helyen végzett a pénteki fináléban. A magyarok a csapatversenyben az ötödik helyen végeztek.

Öttusa-vb: Marosi remekül vívott, az 5. helyről folytatja

A magyarok közül Marosi Ádámnak sikerült a legjobban a vívás a férfiak hagyományos versenyében a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon, az ötödik helyen várja a folytatást.

Öttusa-vb: több mint száz önkéntes segíti a lebonyolítást

Több mint száz önkéntes dolgozik reggeltől estig a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon, a tevékenységüket Perényi Szilvia, a Testnevelési Egyetem (TF) docense irányítja, hangolja össze.

Öttusa-vb: közepesen vívtak a magyarok a női döntőben

A magyarok közül a 11. helyezett Kovács Sarolta áll a legjobban a vívás után a női hagyományos verseny döntőjében a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon.

Öttusa-vb: Marosi és Kasza nehezen, Demeter és Regős könnyen jutott döntőbe

Marosi Ádám és Kasza Róbert élet-halál laser runnal jutott be a döntőbe a férfiak versenyében, amelyben ott lesz a vívásban parádézó Demeter Bence, valamint Regős Gergely is a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon.

Öttusa-vb: Ma már a gyerekek nem akarnak szenvedni – Balogh G.

A Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) sátránál csütörtökön Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, kétszeres egyéni világbajnok öttusázóval találkozhattak, beszélgethettek a Kincsem Parkban zajló világbajnokságra kilátogató nézők, akik dedikált fotókat is kaptak.

Öttusa-vb: kijött a szorítóból – családi futam Balzsayéknál

A budapesti öttusa-világbajnokságot színesítő és az öttusasportot népszerűsítő betétprogramok között egy rendhagyó laser run viadal is helyet kapott, amelyben a kéttagú csapatok egyik versenyzője igazolt öttusázó, a másik amatőr nevező volt. A mezőnyben ismerős arcot is láthattak a nézők, a WBO korábbi profi világbajnok ökölvívója, a férfi ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya, Balzsay Károly kilencéves kislányával állt rajthoz.

Öttusa-vb: Alekszejev Tamara hősiesen küzdött – jéggel, sörrel

Három magyar versenyző, Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara és Gulyás Michelle is ott lesz a nők pénteki döntőjében – egyetlen búcsúzónk volt, Guzi Blanka, aki az A-csoport 20. helyét szerezte meg.

Öttusa-vb: visszafogott kezdés, jobb folytatás a magyar duóktól

A Kardos Bence, Szabó Illés páros a hetedik, a Bereczki Richárd, Málits István kettős a 15. helyen végzett váltóban a budapesti világbajnokság második napján.