Földházi Zsófia: El tudom fogadni, ha hibázom vagy esetleg rosszabb napom van

Földházi Zsófia Mizsér Attilával arculatot épít, vezényli élete első vállalkozásának előkészületeit, s hajt, küzd, hogy ott lehessen élete egyik legfontosabb versenyén, a 2020-as tokiói olimpián. Rióhoz képest jóval érettebb gondolkodással, tudatosabban, határozott célokkal.

Öttusa: riói katonai laktanyában izzad a válogatott

Valamivel több mint 14 óra utazás után szombat este megérkezett a magyar öttusa-válogatott Rio de Janeiróba, ahol kéthetes meleg égövi edzőtáborozáson vesz részt A vasárnapi szünnap még a városlátogatásról, a latin életérzésről, a gasztronómiáról szólt, hétfőn azonban mindenki számára elkezdődik a kőkemény munka.

Öttusa: brazíliai edzőtáborozás után indul az vk-idény

A hagyományos budapesti fedettpályás idénynyitó után brazíliai edzőtáborozás következik az év fő versenyeire készülő magyar válogatott öttusázók számára.

Öttusa: egyiptomi győzelem, a legjobb magyar a 10. lett

Az egyiptomi Ahmed Elgendi nyerte meg a férfiak versenyét, a legjobb magyar, Regős Gergely pedig tizedik lett a budapesti nemzetközi fedett pályás öttusaviadalon.

Öttusa: brit siker a nőknél, Barta Luca a 10.

A legjobb magyar, Barta Luca a tizedik helyen végzett a budapesti nemzetközi fedett pályás öttusaverseny női döntőjében, amelyet a brit Joanna Muir nyert meg.

Öttusa: Marosi Ádámnak az olimpiai kvótaszerzés a legfontosabb

Az olimpiai kvótaszerzést tartja elsődlegesnek a 2019-es évben Marosi Ádám, akit tavaly hatodszor választott a szövetsége az év hazai férfi öttusázójának és aki idén is a legjobb szeretne lenni.

Szervezés alatt – új nonprofit kft. megalapításáról döntött a kormány

A kormány által nemrégiben létrehozott nonprofit Kft. feladata a hazai rendezésű világversenyek szervezése lesz.

Öttusa-vb: a kormány 755 millióval támogatja a budapesti rendezést

A kormány 755 millió forinttal támogatja a jövő évi budapesti öttusa-világbajnokság és az azzal párhozamosan sorra kerülő laser run (lézerlövészetes futás) vb rendezését.

Öttusa: legjobbjainkat díjazták a szövetségben

Kovács Sarolta és Marosi Ádám vehette át az év felnőtt versenyzőjének járó díjat a Magyar Öttusaszövetség keddi évzáró ünnepségén, amelyen jutalmazták a korosztályok legjobbjait is.

Elismerés: Balczó András Pest megye díszpolgára lett

Pest megye közgyűlése díszpolgári címet adományozott Balczó Andrásnak kimagasló sportolói eredményei és közéleti tevékenysége elismeréséül. A kitüntetést pénteken vette át a Nemzet Sportolója a megyenap alkalmából.

Létesítmény: Nemzeti Öttusa Központ épülhet Csillebércen

Nemzeti Öttusa Központ (NÖK) épülhet a Csillebérci Szabadidő és Ifjúsági Központ területén.

Öttusa: Székesfehérvár jövőre vk-versenyt rendez

Felnőtt női és férfi világkupaversenyt rendez jövőre Székesfehérvár – jelentették be az Alba Volán SC öttusaszakosztályának keddi sajtótájékoztatóján.

Öttusa: Török Ferenc a Hírességek Csarnokában

Török Ferencet beválasztották az öttusázó nemzetközi Hírességek Csarnokának tagjai közé Limassolban.

Öttusa: „Ha a betont kiöntötték, és megköt, csinálhatsz bármit a simítókanállal”

Balczó András, Móna István, Török Ferenc legendás hármasa a csapatverseny arany-, az egyéni versengés ezüstérmét hozta haza.

Nemzet Sportolója: ki lesz az új tag? Ön kit választana?

Kulcsár Győző halálával tizenegyen maradtak a nemzet sportolói, az illusztris társaság tagjai leghamarabb október végén választhatnak új tagot.

Öttusa: újabb remek szériát hozott az évad

Ismét eredményes évet tudhat maga mögött a magyar öttusasport: a székesfehérvári Európa-bajnokságon, a mexikóvárosi világbajnokságon és a budapesti katonai világbajnokságon is felállhattak versenyzőink a dobogóra.

Öttusa: 11. lett a magyar vegyes váltó a katonai vb-n

A 11. helyen végzett az Alekszejev Tamara, Tomaschof Soma páros vegyes váltóban a budapesti, 46. katonai öttusa-világbajnokságon.

Öttusa: Kovács Sarolta ezüstérmes a katonai vb-n

Kovács Sarolta a második helyen végzett a BHSE sporttelepén zajló 46. katonai öttusa-világbajnokság női versenyében csütörtökön.

Katonai öttusa-vb: kedden rajtol a budapesti torna

Jövő kedden kezdődik és szombatig tart a 46. katonai öttusa-világbajnokság Magyarországon, amelynek a Budapesti Honvéd SE pályája ad otthont.

Öttusa-vb: Demeter a 12., Regős a 13. a férfiaknál

Demeter Bence a 12., Regős Gergely pedig a 13. helyen végzett a mexikóvárosi öttusa-világbajnokság férfi hagyományos versenyében.