Öttusa: korábban pótolják az országos bajnokságot

A tervezettnél néhány nappal korábban pótolják az öttusázók márciusban elhalasztott országos bajnokságát.

Öttusa: két pozitív eset, halasztani kellett az edzőtábort

Egy utánpótlás- és egy felnőttválogatott versenyző is pozitív koronavírustesztet produkált, ezért nem tudott elkezdődni a Magyar Öttusaszövetség erre a hétre tervezett edzőtábora Tatán.

Világbajnok öttusázónk összeházasodott olimpikon kedvesével – KÉPEK

Nem akármilyen esemény helyszíne volt szombaton az NKM Szeged Vízisport Egyesület otthona, a Szegedi Vízitelep. A Tisza-parton fogadott egymásnak örök hűséget a világ- és Európa-bajnok öttusázó, Földházi Zsófia, valamint szegedi kötődésű kedvese, a korábban ausztrál színekben versenyző kenus, Szekszárdi Ferenc.

Öttusa: Bretz Gyula maradt a magyar szövetség elnöke

Újabb négy esztendőre az egyetlen jelöltet, Bretz Gyulát választotta meg elnöknek a Magyar Öttusa Szövetség közgyűlése. Igaz, a sportág korábbi világbajnokai közül Hanzély Ákos és Tibolya Péter is amellett érvelt, hogy az alapszabályban található anomáliák miatt a testület vegye le a tisztújítást a napirendi pontok közül.

Öttusa: lezárult a jelölés; a sportág jövőjéről egyeztettek

Szerdán egyórás megbeszélést folytatott az öttusasport jövőjéről Bretz Gyula, a Magyar Öttusaszövetség elnöke és Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke.

Öttusa: új formátumú négy- és öttusaversenyt tesztelnek

Négytusa és öttusa tesztversenyt is rendez szeptemberben a Magyar Öttusaszövetség (MÖSZ), ezzel segítve, hogy ha ismét a szokásos menetrend szerint zajlanak majd a versenyek, a korábban eldöntött változtatásokat be tudják vezetni.

Öttusa: októberben lehet az ob; még napirenden a vb-rendezés

A Magyar Öttusaszövetség (MÖSZ) szeretné megrendezni a tavasszal elhalasztott felnőtt országos bajnokságot, melyre jelen állás szerint októberben kerülhet sor.

Öttusa: Alekszejev Tamara elsőre kétségbeesett, most már motivált

Sokan félig-meddig leálltak a felkészüléssel, erejüket, energiáikat őszre, a 2021-es olimpiai esztendő alapozására „tették félre” a nyáron. De nem az Alba világbajnoka, aki nem borította fel a biológiai óráját

A fájdalom a barátja a kétszeres olimpiai bajnok Török Ferencnek

Augusztus harmadikán, hétfőn 85 éves a kétszeres olimpiai, négyszeres világbajnok öttusázó, későbbi szövetségi kapitány Török Ferenc, aki beszélt pályafutása legjobb évéről, a „célzóvízről”, az imádott futballról és főként arról a sportágról, amely meghatározta egész életét.

Öttusa: elmarad a közgyűlés és az ifjúsági vb is

A Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) nem rendezi meg idei kongresszusát, és a szervezet végrehajtó bizottságának döntése értelmében ifjúsági világbajnokság sem lesz 2020-ban.

Öttusa: Kovács Sarolta a hét eleje óta ismét Fehérváron edz

Teljesítette az öthetes katonai alapkiképzést a világ- és Európa-bajnok öttusázó, Kovács Sarolta, aki a hét eleje óta ismét Székesfehérváron edz, és elárulta, hogy szeretne dobogóra állni a jövő évi tokiói olimpián.

Honvédség: „Nagyon kemény és erős vagyok – ezt érzem a kiképzés után”

Összesen 23 egyéni sportoló élt a lehetőséggel, hogy – a vírushelyzet okozta versenymentes időszakban – végrehajtja a katonai alapkiképzését. Az öt hét alatt elsajátították mindazt az alapvető tudást, amit minden katonának ismernie kell. Pénteken az elmúlt öt hét munkáját megkoronázva tettek ünnepélyes esküt a szentendrei Altiszti Akadémián.

Öttusa: Oroszországban lesz a 2021-es Európa-bajnokság

Az oroszországi Nyizsnyij Novgorod rendezheti meg az öttusázók 2021-es Európa-bajnokságát a kontinentális szövetség (ECMP) döntése értelmében.

Öttusa: nincs új időpont! Törölték a fehérvári Eb-t

Nem rendezik meg idén az öttusázók Európa-bajnokságát, amelyet eredetileg június-július fordulóján bonyolítottak volna le Székesfehérváron.

Öttusa: elhalasztották a juniorok vb-jét is

A szeniorok idei, győri masters világbajnokságának múlt heti törlése után a juniorok vb-jét is elhalasztotta a Nemzetközi Öttusa-szövetség (UIPM).

Öttusa: nem rendezik meg a győri masters vb-t

A Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) végrehajtó bizottsága törölte a sportág masters világbajnokságát, melyet Győrben rendeztek volna meg szeptember közepén.

Öttusa: mind az öt tusát egy fedél alatt rendezhetik Moszkvában

Nemzetközileg is egyedülálló öttusa-centrum építése fejeződött be az orosz fővárosban.

Öttusa: egyelőre csak laser run-felmérőket tartanak

Az új hazai versenynaptárat egyelőre nem tudja összeállítani a Magyar Öttusaszövetség (MÖSZ), mert várnia kell a nemzetközi programra, viszont a múlt héttől már szervez versenyeket, igaz, csak a lövészettel kombinált futásban, azaz laser runban.

Öttusa: Titán Ladyként készül Földházi Zsófia

A tokiói kvalifikációért küzdő 26 esztendős versenyző sérült bokájából a csavarok kikerültek – egy kivétellel. De nem csak ezért lett „acélosabb” a világbajnok öttusázó.