Öttusa: „Ha a betont kiöntötték, és megköt, csinálhatsz bármit a simítókanállal”

Balczó András, Móna István, Török Ferenc legendás hármasa a csapatverseny arany-, az egyéni versengés ezüstérmét hozta haza.

Nemzet Sportolója: ki lesz az új tag? Ön kit választana?

Kulcsár Győző halálával tizenegyen maradtak a nemzet sportolói, az illusztris társaság tagjai leghamarabb október végén választhatnak új tagot.

Öttusa: újabb remek szériát hozott az évad

Ismét eredményes évet tudhat maga mögött a magyar öttusasport: a székesfehérvári Európa-bajnokságon, a mexikóvárosi világbajnokságon és a budapesti katonai világbajnokságon is felállhattak versenyzőink a dobogóra.

Öttusa: 11. lett a magyar vegyes váltó a katonai vb-n

A 11. helyen végzett az Alekszejev Tamara, Tomaschof Soma páros vegyes váltóban a budapesti, 46. katonai öttusa-világbajnokságon.

Öttusa: Kovács Sarolta ezüstérmes a katonai vb-n

Kovács Sarolta a második helyen végzett a BHSE sporttelepén zajló 46. katonai öttusa-világbajnokság női versenyében csütörtökön.

Katonai öttusa-vb: kedden rajtol a budapesti torna

Jövő kedden kezdődik és szombatig tart a 46. katonai öttusa-világbajnokság Magyarországon, amelynek a Budapesti Honvéd SE pályája ad otthont.

Öttusa-vb: Demeter a 12., Regős a 13. a férfiaknál

Demeter Bence a 12., Regős Gergely pedig a 13. helyen végzett a mexikóvárosi öttusa-világbajnokság férfi hagyományos versenyében.

Öttusa-vb: aranyérmes a női csapat a hagyományos versenyben

Aranyérmet nyert a Földházi Zsófia, Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara összeállítású csapat a mexikóvárosi öttusa-világbajnokság női hagyományos versenyében. Egyéniben Földházi negyedik, Kovács hatodik, Alekszejev 14. lett.

Öttusa-vb: két magyar döntős a férfiaknál Mexikóban

A négy magyar induló közül kettő – Demeter Bence és Regős Gergely – jutott be a férfiak hagyományos versenyének csütörtöki döntőjébe a mexikóvárosi öttusa-világbajnokságon.

Öttusa-vb: három magyar jutott döntőbe a nőknél

A négy magyar induló közül három – Kovács Sarolta, Földházi Zsófia és Alekszejev Tamara – jutott a nők hagyományos versenyének szerdai döntőjébe a mexikóvárosi öttusa-világbajnokságon.

Öttusa: vízimentés is a programban az első Coubertin-napon

A Nemzetközi Öttusaszövetség és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság idén első alkalommal hirdette meg a nemzetközi Coubertin-napot. A rendezvénysorozathoz a magyar szövetség is csatlakozott, amely a Csepeli Öttusa és Vízi Sportegyesülettel közösen a Csepeli Strandfürdő területén egész napos családi programot szervezett.

Öttusa-vb: a két kapitány dicséri az ezüstérmes magyarokat

A Gulyás Michelle és Bruckmann Gergő alkotta magyar vegyes váltó a győztes némettel együtt kiemelkedett a mezőnyből, teljesítménye nem véletlenül ért világbajnoki ezüstérmet Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya szerint.

Öttusa: Gulyás és Bruckmann meglepetésezüstje a vb-n

Szenzációs eredményt ért el Gulyás Michelle és Bruckmann Gergő a mexikóvárosi öttusa-világbajnokságon. A még junior korú versenyzőink megszerezték a magyar csapat első érmét, egy ezüstöt vegyes váltóban, amely 2010 óta szerepel a világbajnokság programján.

Öttusa-vb: a 14. helyen végzett a magyar férfiváltó

A 14. helyen végzett a Harangozó Bence, Bruckmann Gergő páros a mexikóvárosi öttusa-világbajnokság férfi váltóversenyében.

Öttusa: ötödik lett a női váltó a világbajnokságon

Az ötödik helyen zárt a Gulyás Michelle, Guzi Blanka összetételű női váltó a pénteken kezdődött mexikóvárosi öttusa-világbajnokságon.

Öttusa-vb: egy stadionban, egy helyszínen az öt szám

A pénteken kezdődő mexikói világbajnokságon valósul meg először az öttusa történetében, hogy mind az öt versenyszámot egy helyszínen követhetik figyelemmel a nézők.

Öttusa-vb: sérülése miatt nem indul el Kasza Róbert

Kiújult a sérülése, ezért nem vehet részt a mexikóvárosi öttusa-világbajnokságon Kasza Róbert.

Öttusa: a nyolcvanéves Balczó Andrást köszöntötték

Balczó András barátai, tisztelői és volt sporttársai bensőséges ünnepségen köszöntötték csütörtök délután a Kincsem Parkban a 80. születésnapját egy héttel ezelőtt ünneplő öttusázó-legendát.

„A boldogság nem függ a sikerességtől” – 80 éves lett Balczó András

A háromszoros olimpiai bajnok, tízszeres világbajnoki aranyérmes öttusázó, a Nemzet Sportolója augusztus 16-án lett 80 éves. Példaértékű hitét, kitartását a Küldetés című filmből ismerhettük meg. Hitvallása szerint a boldogság nem függ a sikerességtől.

Öttusa-vb: Kasza Róbert csak váltóban indul

Rendbe jött és az edzőtáborba elutazik, de az előzetes tervtől eltérően csak váltóban kap szerepet a mexikói öttusa-világbajnokságon Kasza Róbert, aki a júliusi, székesfehérvári Eb-t combhajlítóizom-fájdalmai miatt kihagyta.


HIRDETÉS