Ökölvívás: négy nap kóma után elhunyt a szombaton kiütött bokszoló

Belehalt szerdán agysérülésébe Patrick Day profi amerikai ökölvívó, aki szombaton szenvedett kiütéses vereséget Chicagóban.

Ökölvívás: Jelentős feladatok várnak ránk – Bajkai

Bajkai István szerint a magyar ökölvívás átalakulás előtt áll, így az általa vezetett szövetségre jelentős feladatok várnak.

Ökölvívás: Bajkai István lett a magyar szövetség elnöke

Bajkai Istvánt választotta elnökké a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) tisztújító közgyűlése vasárnap.

Ökölvívó-vb: orosz és üzbég triplázás Jekatyerinburgban

Az oroszok és az üzbégek három-három aranyérmet gyűjtöttek a jekatyerinburgi férfi ökölvívó-világbajnokságon.

Öttusa: Ha újraszületnék, focista lennék, többet keresnék – Alekszejev Tamara

Bár Alekszejev Tamarát bokszedzésen látogattuk meg a Sportkrém stábjával, neki mindene az öttusa, el sem tudja képzelni, hogy mi lesz, ha egyszer be kell fejeznie az aktív pályafutását. Pedig 18 évesen két évre már abbahagyta, akkor úgy érezte, besokallt, aztán mégis visszatalált a szeretett sportághoz. Az öttusát nem tekinti munkának, inkább szenvedélynek, videónkban kendőzetlen őszinteséggel beszél arról, hogy például a labdarúgáshoz képest anyagilag mennyire nem éri meg ezt a sportágtat űzni. 

Ökölvívó-vb: az utolsó két magyar is kiesett a versenyből

A 91 kilogrammos súlycsoportban induló Hámori Ádám és az 57 kilós Gálos Roland is a nyolcaddöntőben búcsúzott kedden a jekatyerinburgi férfi ökölvívó-világbajnokságtól. Ezzel az utolsó magyar öklöző is kiesett, a hatfős válogatott tagjai összesen négy mérkőzést nyertek.

Ökölvívó-vb: Hámori Ádám bejutott a 16 közé

Hámori Ádám nyolcaddöntőbe jutott a 91 kilogrammosok súlycsoportjában vasárnap a jekatyerinburgi férfi ökölvívó-világbajnokságon.

Ökölvívó-vb: Gálos Roland nyolcaddöntőbe jutott

Gálos Roland nyolcaddöntőbe jutott 57 kilogrammban vasárnap a jekatyerinburgi férfi ökölvívó-világbajnokságon.

Ökölvívó-vb: Szaka István pontozással kikapott a 16 közé jutásért

Az 52 kilós Szaka István (FTC) egyhangú pontozással vereséget szenvedett a 16 közé jutásért rendezett mérkőzésen a jekatyerinburgi ökölvívó-világbajnokság szombati napján.

Tokió 2020: Kovács István is tagja a NOB munkacsoportjának

Kovács István is tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ökölvívással foglalkozó munkacsoportjának.

Ökölvívó-vb: csoda lenne a magyar éremszerzés

Kiemelt tét, azaz olimpiai kvalifikáció nélküli ökölvívó-vb-t rendez Jekatyerinburg, de mégiscsak vb-t, hat magyar indulóval.

Boksz: tízéves a kaposvári szabadtéri ökölvívógála

Idén tizedszerre rendezték meg Kaposváron az id. Süllős Gyula ökölvívó-emlékversenyt, amelynek különlegessége, hogy szabadtéren és éjszakába nyúlóan püföli egymást a mezőny.

Tokió 2020: végleges a boksz kvalifikációs menetrendje

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) munkacsoportja véglegesítette az ökölvívók ötkarikás olimpiai kvalifikációs versenyeinek időpontjait és helyszíneit.

Ökölvívás: Balzsay Károly másodszor is legyőzte a rákot

Balzsay Károly, a magyar ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya másodszor is legyőzte a rákot. A profi világbajnok a 24.hu oldalnak beszélt a betegségéről.

Ökölvívás: hetvenöt ország nevezett a szibériai női vb-re

Hetvenöt ország 330 női ökölvívót nevezett be a sportág őszi oroszországi világbajnokságára. A szervezők a határidő lejárta után közölték az adatokat.

Gyász: 79 évesen elhunyt a korábbi világbajnok, José Nápoles

Hetvenkilenc éves korában, pénteken elhunyt a korábbi legendás világbajnok, José Nápoles. A Kubában született, de mexikói színekben öklöző Nápoles 88 profi meccséből 81-et nyert meg, 54-et kiütéssel. 

Ökölvívás: Szaúd-Arábiában vághat vissza Joshua Andy Ruiznak

A BBC kora esti jelentése szerint december 7-én Rijád külvárosában, ad-Dirijahban kerül sor az Andy Ruiz Jr.–Anthony Joshua nehézsúlyú ökölvívó-mérkőzésre, azaz a „Ruiz Jr.–Joshua 2” világbajnoki címmeccsre.

Ökölvívás: lemondott a nemzetközi amatőr szövetség ideiglenes elnöke

Ideiglenes elnöke sincs jelenleg a Nemzetközi Ökölvívó Szövetségnek (AIBA), miután kedden lemondott posztjáról a márciusban megbízott Mohamed Musztaszane. A marokkói sportvezető az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz információi szerint családi okokkal indokolta döntését, melyről írásban értesítette a végrehajtó bizottság tagjait.

Profi boksz: Pascal meglepetésre legyőzte Browne-t

Az amerikai Marcus Browne (23–1, 16 KO, TKO) esélyesként nézett szembe szombaton éjszaka a kanadai Jean Pascallal (34–6–1, 20 KO, TKO) végül meglepő vereséget szenvedett, így elveszítette WBC Silver-, valamint interim, azaz ideiglenes WBA félnehézsúlyú világbajnoki címét, illetve veretlenségét.