Ökölvívás: decemberben lehet a harmadik Fury–Wilder mérkőzés

Az év utolsó hónapjában rendezhetik meg a profi nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury és Deontay Wilder újabb összecsapását a Bokszvilágtanács (WBC) övéért.

Gyász: elhunyt Ernesto Marcel, volt profi ökölvívó-világbajnok

Hosszú betegség után, életének 72. évében elhunyt Ernesto Marcel, a Bokszvilágszövetség (WBA) egykori pehelysúlyú világbajnoka – közölte a fightnews.com.

Ökölvívás: veretlenül vonult vissza a thaiföldi világbajnok

Tökéletes mérleggel, mind az 54 mérkőzését megnyerve vonult vissza immár hivatalosan is a profi ökölvívás legalsó kategóriájában világbajnok thaiföldi Wanheng Menayothin – adta hírül a TalkSport.

Ökölvívás: változások a sportág hazai megújulása érdekében

A Magyar Ökölvívó-szakszövetség (MÖSZ) elnöksége hétfőn megtárgyalta és elfogadta Bajkai István elnök beszámolóját a szervezet szakmai, versenyeztetési és munkaszervezeti megújulásáról.

Millió dolláros bébi, A bunyós, Családi bunyó – íme, a 100 legjobb sportfilm (7.)

Sok hete már, hogy a koronavírus-járvány miatt legfeljebb takaréklángon éghet a sportélet. A járvány egy időre otthonainkba kényszerített minket, sok bajnokságot befejezettnek nyilvánítottak, még többet elhalasztottak. A The Athleticnél gondoltak egyet, majd kikérték több mint 120 munkatárs véleményét a legjobbnak vélt sport tematikájú filmekről. Sok száz műre érkezett szavazat, ezek értékelése után összeállították minden idők 100 legjobb alkotását. 12 részes sorozatunkban ezeket mutatjuk be, majd természetesen szót ejtünk a legjobb magyar filmekről is, illetve azokat is górcső alá vesszük, amelyek lemaradtak a The Athletic listájáról. Lássuk a 31–40. helyezettet!

Ökölvívás: szexuális együttlét miatt adhatott pozitív doppingmintát

Az Egyesült Államok doppingellenes ügynöksége (USADA) elfogadta annak a női ökölvívónak a magyarázatát, aki szerint szexuális együttlét miatt lett pozitív a mintája.

Ökölvívás: Mike Tyson nem vállal puszta kezes bokszot

Tizennyolcmillió dolláros ajánlatot utasított vissza Mike Tyson korábbi nehézsúlyú profi ökölvívó-világbajnok, aki áprilisban jelentette be, hogy 53 évesen újrakezdte az edzéseket és kész megint szorítóba lépni.

Ökölvívás: Manny Pacquiao nem akar államelnök lenni

Az egyetemes profi ökölvívás legnagyobbjai közé tartozó Manny Pacquiao cáfolta, hogy a Fülöp-szigetek államfője szeretne lenni.

Ökölvívás: kétszer is összecsap Tyson Fury és Anthony Joshua

Napjaink nehézsúlyú ökölvívásának két meghatározó alakja, Anthony Joshua és Tyson Fury menedzsmentje egyezségre jutott, így eldőlt, hogy összecsapnak egymással, ráadásul rögtön kétszer is – árulta el Eddie Hearn, Joshua promótere a Sky Sports híre szerint.

Ökölvívás: 33 évesen befejezi a WBC korábbi világbajnoka

Visszavonul Olekszandr Gvozdik ukrán profi ökölvívó, a Bokszvilágtanács (WBC) korábbi félnehézsúlyú világbajnoka.

Videó: beszólt a korábbi bokszolónak a Facebookon, aztán találkoztak…

Gavin Rees neve ismerősen csenghet azoknak, akik követik az ökölvívás világát, hiszen a 40 éves walesi bokszoló korábban a WBA és a WBC bajnoka is volt. És bár egy ideje nem hallottunk Reesről, most egy kiütés miatt megint mindenki róla beszél…

Ökölvívás: Gálos Roland a vírus árnyékában is aranyérmes lett

A március közepén hirtelen félbeszakított londoni kvalifikációs tornán tokiói kvótát szerző 57 kg-os bunyós, Gálos Roland a járvány alatt is megmutatta, mire képes.

Pofonok Európának – 90 éves az első hazai ökölvívó Eb

Az ökölvívók harmadik Európa-bajnokságának éppen kilencven éve Budapest adott otthont, és az Énekes István, Széles János, Szabó Gyula trió révén a nyolcból három aranyérem is itthon maradt. Kár, hogy a szervezők tetemes hiánnyal zárták az egyébként rendkívül sikeres viadalt.

Hurrikán, Csontdaráló, Pókerarcok – íme, a 100 legjobb sportfilm (5.)

Sok hete már, hogy a koronavírus-járvány miatt legfeljebb takaréklángon éghet a sportélet. A járvány egy időre otthonainkba kényszerített minket, sok bajnokságot befejezettnek nyilvánítottak, még többet elhalasztottak. A The Athleticnél gondoltak egyet, és kikérték több mint 120 munkatársuk véleményét a legjobbnak vélt sport tematikájú filmekről. Sok száz műre érkezett szavazat, ezek értékelése után összeállították minden idők 100 legjobb alkotását. 12 részes sorozatunkban ezeket mutatjuk be, majd természetesen szót ejtünk a legjobb magyar filmekről is, illetve azokat is górcső alá vesszük, amelyek lemaradtak a The Athletic listájáról. Lássuk a 60–51. helyezettet!

Gyász: elhunyt az 1956-os olimpia nehézsúlyú bokszbajnoka

Hosszan tartó betegség után 91 éves korában elhunyt Pete Rademacher, az 1956-os melbourne-i olimpia nehézsúlyú ökölvívóbajnoka.

Hajsza a győzelemért, Tűzszekerek, Rocky-tripla – íme, a 100 legjobb sportfilm (4.)

Sok hete már, hogy a koronavírus-járvány miatt legfeljebb takaréklángon éghet a sportélet. A járvány egy időre otthonainkba kényszerített minket, sok bajnokságot befejezettnek nyilvánítottak, még többet elhalasztottak. A The Athleticnél gondoltak egyet, majd kikérték több mint 120 munkatárs véleményét a legjobbnak vélt sport tematikájú filmekről. Sok száz műre érkezett szavazat, ezek értékelése után összeállították minden idők 100 legjobb alkotását. 12 részes sorozatunkban ezeket mutatjuk be, majd természetesen szót ejtünk a legjobb magyar filmekről is, illetve azokat is górcső alá vesszük, amelyek lemaradtak a The Athletic listájáról. Lássuk a 70–61. helyezettet!

Boksz: Tyson Tyson ellen – Fury is megvívna a korábbi világbajnokkal

Tyson Fury kész ringbe szállni Mike Tyson ellen, s ha létrejön a mérkőzés, a profi boksz egy jelenlegi nehézsúlyú világbajnoka csapna össze egy korábbi világbajnokkal.

Boksz: június közepén újraindul az élet Oroszországban

A jövő hónap közepétől újraindul a bokszélet Moszkvában – jelentette be az orosz sportági szövetség főtitkára, Umar Kremljov.

Ökölvívás: Holyfield kész megmérkőzni Mike Tysonnal

Evander Holyfield hivatalosan is jelezte, hogy beleegyezik egy Mike Tyson elleni mérkőzésbe, amely a két korábbi profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok harmadik összecsapása lesz.

Profi ökölvívás: Kínában lehet a harmadik Fury–Wilder csata

Kínában rendezhetik meg a profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok Tyson Fury és az általa detronizált világelső, Deontay Wilder újabb mérkőzését a Bokszvilágtanács (WBC) övéért.