Tokió 2020: a NOB júniusban dönt az AIBA sorsáról

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) júniusban dönt arról, elveszi-e a Nemzetközi Ökölvívó-szövetségtől (AIBA) azt a jogot, hogy megszervezze a 2020-as tokiói olimpia boksztornáját. A sportág jövő évi ötkarikás jelenléte nincs veszélyben.

Ökölvívás: Bacskai Balázs egyhangú pontozással győzött

A nagyváltósúlyú Bacskai Balázs egyhangú pontozással legyőzte a brazil Davi Eliasquevicit az angliai Stevenage-ben rendezett szombat esti profi ökölvívógálán.

Videó: az első menetben kiütötte ellenfelét Deontay Wilder

A legutóbbi, sokak számára emlékezetes, Tyson Fury elleni, döntetlennel záruló decemberi mérkőzését követően szombat éjszaka húzott ismét kesztyűt a WBC nehézsúlyú világelső Deontay Wilder, az amerikai bunyósra honfitársa, Dominic Breazeale várt a brooklyni Barclays Centerben felállított szorítóban.

Boksz: az AIBA elutasítja a 16 millió dolláros orosz ajánlatot

A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) megbízott elnöke csütörtökön elárulta, hogy a végrehajtó bizottság el fogja utasítani orosz tagja, Umar Kremljov 16 millió dolláros ajánlatát, amellyel az üzletember rendezte volna a szövetség tartozásait.

Boksz: pénzbírsággal sújtották a riporternőt megcsókoló ökölvívót

Még márciusban számoltunk be róla, hogy felfüggesztették egy bolgár bokszoló, Kubrat Pulev sportolói engedélyét Kalifornia államban, miután egy kiütéses győzelmet követően megcsókolta a riporternőt. A kaliforniai atlétikai bizottság pénzbüntetéssel sújtotta tettéért, írja a Guardian.

Profi boksz: Álvarez a harmadik nagy szervezetnél is világbajnok lett

Napjaink egyik legjobb ökölvívója – súlycsoportoktól függetlenül – a mexikói Saúl Canelo Álvarez (52 győzelem–1 vereség–2 döntetlen, 35 KO/TKO) középsúlyban a harmadik nagy szervezetnél, a Nemzetközi Bokszszövetségnél (IBF) is világbajnok lett, miután Las Vegasban egyhangú pontozással megverte a címvédő, amerikai Daniel Jacobst (35–3, 29 KO, TKO).

Boksz: Miller helyett vele csap össze Anthony Joshua

A két héttel ezelőtt doppingellenőrzésen fennakadt Jarrell Miller helyett Andy Ruiz Jr-ral mérkőzik meg júniusban New Yorkban Anthony Joshua nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok.  

Utcai harcos és rocker lett az elmúlt évek legjobb amatőr ökölvívójából

Az elmúlt másfél évtized legjobb magyar amatőr ökölvívója. Megalkuvást nem tűrő harcmodora hatszor eredményezett érmet a felnőttvilágversenyen, igaz, arany végül nem lett közöttük. A 60 és a 64 kilós súlycsoport brutális mezőnyében egy évtizeden át a legszűkebb elit tagja volt. Vasárnap este 37 évesen utcai harcosként mutatná meg a többi küzdősport legjobbjainak, milyen az, amikor Káté Gyula úgy istenigazából beindul a ringben.

Ökölvívás: Golovkin júniusban bokszol először veresége után

Veretlenségének és világbajnoki címeinek elvesztése után júniusban lép majd először kötelek közé Gennagyij Golovkin, a kazahok középsúlyú profi bokszolója.

Csupasport: Diaz bunyóval készül a koncertekre

Csöndör László, azaz Diaz a Wellhello együttesből nemcsak koncertezik, hanem igazán sportosan él. Blogjában ezúttal arról ír, miért próbálta ki az ökölvívást.

Boksz: „Az utcai mentalitás bukott ki belőlem, ezért haraptam”

Bocsánatot kért tettéért Kash Ali nehézsúlyú bokszoló, akit a hétvégén azért diszkvalifikáltak, mert beleharapott az ellenfelébe meccs közben.

Videó: harapás és kizárás a bokszmeccsen

Botrányos körülmények között, diszkvalifikációval zárult a szombat éjszaka Liverpoolban megrendezett David Price vs. Kash Ali nehézsúlyú ütközet.

Boksz: megcsókolta a riporternőt, felfüggesztették az engedélyét

A Kalifornia Állami Sportbizottság felfüggesztette Kubrat Pulev sportolói engedélyét, mivel a bolgár bokszoló Bogdan Dinu kiütése után a kamerák előtt, interjú közben egyszerűen megcsókolta a Vegas Sports Daily riporternőjét, Jennifer Ravalót – számolt be róla a BBC.

Boksz: az orosz szövetség főtitkára kifizetné az AIBA adósságát, ha...

Umar Kremljev, az Orosz Ökölvívó-szövetség főtitkára kifizetné a nemzetközi szövetség (AIBA) 16 millió dolláros adósságát, ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az ötkarikás játékok műsorán tartja a sportágat.

Videó: a bokszoló az interjú végén megcsókolta a riporternőt

Finoman szólva érdekesre sikeredett a bolgár Kubrat Pulev meccs utáni interjúja, miután a bokszoló a hetedik menetben kiütéssel legyőzte Bogdan Dinut a hétvégén.

Ökölvívás: gála Papp László születésnapjára

„Aki minőségi pofont akar, nyugodtan jöjjön Magyarországra” – jegyezte meg egykor a csak rá jellemző csibészséggel Papp László, aki hétfőn lenne 93 éves.

Ökölvívás: „félreáll” a nemzetközi szövetség elnöke

A támadások kereszttüzében lévő üzbég Gafur Rahimov helyett a továbbiakban egy ideiglenes ügyvezető elnök irányítja a Nemzetközi Ökölvívó-szövetséget (AIBA).

Ökölvívás: májusban védheti meg címét Deontay Wilder

Májusban lép legközelebb kötelek közé Deontay Wilder, a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, aki a szintén amerikai Dominic Breazeale ellen teszi kockára az övét.

Boksz: Bacskai Balázs a Wembley Stadionban lép szorítóba

A profik között veretlen Bacskai Balázs áprilisban a londoni Wembley Stadionban bokszol majd.

Kőkemény, mégis kedves: Csötönyi Sándor, a csepeli Padre

Hetven év alatt élt vagy százat. Minden túlzás nélkül: a mai napig minden napja egy regény. Egy kis Duna-menti faluból jutott el a füstös boksztermeken át Kelet-, majd Nyugat-Németországig, Papp Lacitól Erdei Zsoltig, Stevensontól Fidel Castróig, a gázkészülékek szerelésétől a kaszinók világáig, barátoktól ellenségekig. Miközben, ha úgy alakult, kenyérre kenhető Sanyi bácsi volt, ha kellett, a kőkemény Csötönyi. Aki, hogy kedvenc mondását citáljuk, már rég fényes volt, amikor másokat még csak csiszoltak.