F1: ma lenne 60 éves – Ayrton Sennára emlékezünk

Sokak számára egyet jelentett a neve a Formula–1-gyel Magyarországon, hiszen amikor hazánkban a Magyar Nagydíj elindulásával és az azt követő években igazán széles körben népszerűvé vált a sportág, ő volt az F1 egyik ikonja. A halálával betölthetetlen űr keletkezett – Ayrton Senna ma lenne 60 éves.

U20: a tíz évvel ezelőtti vb-bronzéremre emlékeztek

Tíz esztendeje, hogy az 1989-es korosztály tagjai 2009 őszén Egyiptomban bronzérmet szereztek az U20-as világbajnokságon – az évforduló alkalmából a játékosok közös vacsorát szerveztek.

Évforduló: ma 131 évvel ezelőtt alapították meg az MTK-t

November 16-án, azaz ma ünnepli megalapításának 131. évfordulóját az MTK Budapest.

Gála: Détári Lajos is pályára léphet a Real ellen Bolognában

A tervek szerint Détári Lajos is pályára lép a Bologna alapításának 110. évfordulója alkalmából rendezendő gálamérkőzésen, amelyen a Serie A-s klub hírességei a Real Madrid-legendák fantázianevű csapattal játszanak szerda este a Stadio Renato Dall'Arában.

Honvéd: „ünneplőben” játszik a csapat a Kisvárda ellen

Az idén 110 éves Budapest Honvéd egyedi szerelésben lép pályára szombaton a Kisvárda elleni bajnoki mérkőzésen.

Évforduló: 25 évvel ezelőtt vezetett vb-döntőt Puhl Sándor

Huszonöt évvel ezelőtt vezette a Brazília–Olaszország világbajnoki döntőt az Egyesült Államokban.

FTC: a klub megalapításának 120. évfordulóját ünnepelték

A Ferencvárosi TC a 120. születésnapját ünnepelte a kerület Bakáts téri polgármesteri hivatalában, abban a helyiségben, ahol a klubot megalapították.

Gyász: a tíz éve meggyilkolt Marian Cozmára emlékeztek

Február nyolcadika Veszprém gyásznapjává vált – fogalmazott Porga Gyula, a város polgármestere a Marian Cozma román kézilabdázó meggyilkolásának tízéves évfordulóján rendezett megemlékezésen pénteken Veszprémben.

Videó: klippremier az NSO-n Puskás Ferenc születésnapjára!

A Nemzeti Sport Online-on debütál a Stukker zenekar (alternatív supergroup) Öcsibá' című dalának videoklipje. Az időpontválasztás nem véletlen, hiszen 2016. április 1-jére esik a Száguldó Őrnagy születésének 89. évfordulója.  

Évforduló: 55 éves jubileumát ünnepelte az Alba Volán SC

A helyi utánpótlásra építkezést emelte ki legfőbb jellemzőként az Alba Volán SC elmúlt 55 évéből a klub társelnöke a jubileum alkalmából tartott ünnepségen szerdán Székesfehérváron.

BL: hatalmas csatárbravúr, kevés hasonlót láthattunk

Tizenkét alkalommal szerzett egy labdarúgó legalább négy gólt egy mérkőzésen a Bajnokok Ligájában – az egyik ilyen bravúr napra pontosan 11 esztendővel ezelőtt történt.

BL: kerek tízesért ünneplik a harcképtelen Lionel Messit

Lionel Messi sérült, a Barcelona egyelőre nélküle kénytelen megvívni harcait, ám az argentin világklasszis sérülten, szomorúan is a nap egyik embere: napra pontosan tíz éve lőtte első gólját az európai kupaporondon.

Videó: „felgyújtott” stadionnal ünnepeltek a dánok

A dán labdarúgó élvonal tízszeres bajnokcsapata, a Bröndby most ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Ennek apropóján a szurkolók olyan hangulatot teremtettek a Silkeborg elleni hazai mérkőzésen, amit még argentin kollégáik is megirigyelhetnek. Nézze meg a fantasztikus élőképet 4.47-től és a lélegzetelállító tüzeket 9.05-től!

Videó: Zavadszky Gábor ma lenne negyvenéves

Ma lenne negyvenéves Zavadszky Gábor, a Ferencváros, a Dunaferr, az MTK és a ciprusi Apollon egykori játékosa. A négyszeres magyar válogatott és négyszeres magyar bajnok labdarúgó pályafutása során többször hangoztatta, ha abbahagyja az aktív játékot, az MTK-nál szeretne „öregfiúk” játékosként „letelepedni”. Az MTK labdarúgócsapata a klub közösségi oldalán emlékezett meg a futballistáról. Zavadszky Gábor 2006. január 6-án hunyt el.

MTK: Belgiumban emlékeznek az 50 évvel ezelőtti KEK-döntőre

Az MTK és a portugál Sporting Lisboa vezetői, valamint korábbi játékosai Belgiumban, a labdarúgó Kupagyőztesek Európa Kupája (KEK) 50 évvel ezelőtti döntőjének helyszínén találkoznak egymással csütörtökön.

Válogatott: metrószerelvényeket neveztek el Grosicsról és Buzánszkyról

Két új Metropolis metrószerelvényt neveztek el az Aranycsapat két élő játékosáról, Buzánszky Jenőről és Grosics Gyuláról a magyar labdarúgó-válogatott Anglia ellen 1953-ban aratott 6:3-as diadalának 60. évfordulója alkalmából.

Blog: Kit érdekel ma a 6:3? - Thury Gábor írása

Furcsán vagyunk ünnepnapjainkkal. Az obligát kérdés: hogyan lehet az ünnepet aktuálisan értelmezni, egyáltalán kell-e? Sem ’48, sem ’56 értelmezése nem független az aktuálpolitikától, ezért is nehéz megmondani, mit jelentenek, üzennek ezek a jeles dátumok az utókornak.

Ma van a 6:3 hatvanadik évfordulója - tv, rádió, programok

Ma van az Évszázad mérkőzésének hatvanadik évfordulója: az Aranycsapat 1953. november 25-én győzte le 6:3-ra Angliát a Wembley Stadionban. Összegyűjtöttük, hogy milyen programokkal, eseményekkel emlékeznek futballunk jeles napjára itthon, Angliában és világszerte.

Tízezer napja nem jutottunk ki sem vb-re, sem Eb-re

Ismét egy szép kerek évfordulóhoz, mondhatni, mérföldkőhöz érkeztünk, bár erről szívesen lemondtunk volna. Vagyunk még az országban – szerencsére jó sokan –, akik emlékeznek arra, milyen egy magyar futballválogatottat valamelyik nagy tornán (világbajnokságon vagy Európa-bajnokságon) látni.

Évforduló: a KSI ötvenéves fennállását ünnepelték

Edzők, sportvezetők ünnepelték szerda este a Központi Sportiskola (KSI) megalakulásának 50. évfordulóját.