Történelmi Loki-vereség, Simon harmadszor derbihős

A labdarúgó NB I 20. fordulóját követő visszapillantónkban fókuszban az Újpest–FTC derbit az utolsó pillanatban döntetlenre alakító Simon Krisztián, no meg a DVSC történelmi veresége Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. De szó lesz a Vidi újabb hazai fiaskójáról és Kanta József első olyan góljáról, amelyet csereként ért el az élvonalban.

NB I: Rebrov újra felfedezte – ő produkálta a derbi legjobb számait

Ha részletesen szemügyre vesszük az mlsz.hu-n a szombati Újpest–FTC (1–1) mérkőzés főbb statisztikai mutatóit, akkor azt láthatjuk, hogy két összevetésben a lilák, másik kettőben a zöldek „nyerték meg” a rangadót – innen nézve az 1–1-es döntetlen igazságosnak mondható. Az InStat-elemzőrendszer adataiból azt is megtudhatjuk, hogy a statisztikák alapján ki volt a derbi legjobbja.

Újpest: „Bödének esélye sem lenne a kezdőbe kerülni, Novothny sokkal jobb”

Az Újpest és a Ferencváros derbije (1–1) előtt beszélgetett az NSO Tv néhány újpesti szurkolóval. Arra kerestük a választ, hogy mennyire elégedettek csapatuk eddigi teljesítményével, és ebben az idényben melyik meccsen láttak olyan futballt a liláktól, amilyet folyamatosan szeretnének látni. Emellett szóba került az is, hogy mi lett volna, ha annak idején Böde Dániel a Fradi helyett az Újpesthez igazol. A mérkőzés előtt azt is elmondták, mit várnak a derbitől, kitől várják a gólokat. 

Videó: Varga góljára Simon válaszolt – így lett döntetlen a derbi!

Mint ismert, az Újpest majdnem kikapott odahaza a Ferencvárostól a 225. derbin, de a csereként beállt Simon Krisztián a 93. percben egyenlített a labdarúgó NB I 20. fordulójának záró mérkőzésén. Íme, a találkozó góljai videón!

Simon Krisztián a 93. percben egyenlített a Fradi ellen!

Az Újpest majdnem kikapott odahaza a Ferencvárostól a vártnál sokkal gyengébb színvonalúra sikerült derbin, de a csereként beállt Simon Krisztián egyenlített a 93. percben a labdarúgó NB I 20. fordulójának záró mérkőzésén.

Vincze Ottó: Miközben nagy volt a feszültség, a zrika is belefért

Az FTC korábbi játékosa, Vincze Ottó eseményekben és botrányokban bővelkedő összecsapásokra emlékezik: előfordult, hogy a bíró odaszólt neki, hogy sprinteljen, máskor az ablakon át kellett társaival távoznia.

Újpest: „Bödével nem foglalkozunk, elég, ha a Fradinál feszültséget szül a neve”

Az Újpest FC a Ferencváros elleni szombati derbi előtt sajtóbeszélgetést rendezett, amelyen az NSO Tv stábja Litauszki Róbertet kapta mikrofonvégre. A lila-fehérek csapatkapitánya beszélt a Ferencváros új igazolásairól, Böde Dániel helyzetéről, illetve arról, hogy Lengyelországban nemcsak a derbiknek van hasonló felvezetése. Az ottani rangadók színvonaláról is szerettük volna megkérdezni...

Újpest: a címer a Kúriánál, közeledés a szurkolók és a vezetőség között

Az Újpest FC a Ferencváros elleni szombati derbi előtt sajtóbeszélgetést rendezett, amelyen Berta Csaba ügyvezető igazgatóval készített interjút az NSO Tv stábja. Szóba kerültek az új igazolások, a címer, a szurkolókkal való viszony, az utánpótlásközpont építése és természetesen az FTC elleni mérkőzés is.

Újpest–FTC: Az ország legnagyobb tábora minket segít – Litauszki

Az Újpest FC a Ferencváros elleni szombati derbi előtt sajtóbeszélgetést rendezett, amelyen Berta Csaba ügyvezetőt és Litauszki Róbert csapatkapitányt kérdezhették a résztvevők.

Újpest: 20 hónap után újra pályán, kérdés, játszik-e a Fradi ellen

Az Újpest 24 éves kapusa, Banai Dávid több mint húsz hónap után lépett pályára ismét az élvonalban, de egyelőre bizonytalan,  hogy a derbin is védhet-e. 

Újpest–FTC: infografika – minden, amit a derbiről tudni érdemes

A ma délutáni Újpest–Ferencváros derbi előtt infografikában foglaljuk össze a párosítás legfontosabb statisztikáit, fókuszban az elmúlt húsz év gólszerzői és a legutóbbi tíz Újpest–Fradi.

Nagy Dániel nem Dollnak akarta megmutatni, hanem az újpestieknek

A derbi, egyben a második forduló legjobbja lett a Ferencváros ellen meghatározó stílusban futballozó középpályás, akinek a története szokatlan:  miután úgy érezte, a Németországban eltöltött kilenc  év után ideje hazatérni, és hogy nem döntött rosszul,  azt a lapunktól kapott osztályzat is erősítheti.

Az egyikről lemondott Doll, a másik élete formájában – derbihősök

A labdarúgó NB I 2. fordulója után a szokásos hét eleji visszapillantónkban fókuszban a derbihősök, a pályafutása legeredményesebb hét meccsét produkáló Varga Roland és az első NB I-es gólját volt csapata ellen megszerző Nagy Dániel; a DVSC pocsék rajtja (amikor legutóbb két zakóval kezdett  kezdett a Loki...) és Bódog Tamás, az őszinteség bajnoka.

Videó: „Ha Csukics valóban mutogatott, elnézést kell kérnem” – Doll

Az Újpest–FTC (0–1) derbi után Vladan Csukics a tűzzel játszott... Amint Farkas Ádám lefújta a mérkőzést, a védő az Újpest-szurkolók felé fordult, és hergelve őket, mutogatva örült a győzelemnek. Nem csoda, hogy az újpesti futballistáknak sem tetszett a jelenet, többen is a ferencvárosihoz futottak, számon kérve rajta a viselkedését. Windecker Józseffel lökdösődtek is – a játékvezető a mérkőzés lefújása után mindkét labdarúgónak sárga lapot mutatott fel.

Újpest–FTC: ezzel bosszantotta fel a bíró Bödét

Az Újpest FC–Ferencváros (0–1) mérkőzés után a vendégek vezetőedzője, Thomas Doll azt mondta, nagyon rossz volt a pálya talaja, emiatt nem tudott kibontakozni a támadójáték: a Nemzeti Sport a lefújást követően Böde Dánielt kérdezte arról, hogyan nézett ki mindez bent, a játéktéren.

Újpest–FTC: lendült a gumibot – rendőri beavatkozás a derbi után

Az Újpest–FTC (0–1) bajnoki labdarúgó-mérkőzést követően a hazai táborban maradt szurkolók egy kisebb csoportja összetűzésbe került a rendezőkkel, mint a képeinkből is kiderül, a nézeteltérésnek rendőri beavatkozás vetett véget.

A „szelfikirály” után ő lehet a derbi újpesti hőse

A szombati Újpest–Ferencváros derbi előtt a Nemzeti Sport Online kétrészes mini sorozattal készült, amelyben mindkét csapatból egy-egy lehetséges kulcsjátékossal foglalkozunk. Az első részben az FTC középpályásáról, Kleinheisler Lászlóról olvashattak, a második részben az Újpest montenegrói utánpótlás-válogatott támadója, az előző két bajnokin egyaránt eredményes Mihailo Perovics „kerül terítékre”. Lehet, hogy ő lesz a lila-fehérek nyerő embere a derbin?

Kleinheislert a Fradinál is vissza kell fogni – lassítania kell!

A hétvégi Újpest–FTC derbi előtt a Nemzeti Sport Online kétrészes mini sorozattal készül, amelyben mindkét csapattól egy-egy lehetséges kulcsjátékossal foglalkozunk. Az első részben a Fradiból a télen a német Werder Brementől kölcsönvett Kleinheisler Lászlóval. Mi az ő igazi erőssége, hogyan lehetne ő a derbi egyik hőse?