U17-es vb: a házigazda egy félidőnyi emberhátrányban is három góllal nyert

A brazil válogatott 3–0-ra legyőzte Új-Zélandot az U17-es labdarúgó-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában, ezzel továbbjutott a legjobb tizenhat közé.

Rögbi-vb: Anglia nagy bravúrral búcsúztatta a címvédőt

Az angol válogatott 19–7-re legyőzte Új-Zélandot a Japánban zajló rögbi-világbajnokság elődöntőjében, szombaton Jokohamában.

Rögbi-vb: összejött az Anglia–Új-Zéland álomelődöntő

Elsőként a 2003-as aranyérmes angol válogatott jutott be a Japánban zajló rögbi-világbajnokság elődöntőjébe, mivel a negyeddöntőben 40–16-ra legyőzte Ausztráliát. A világranglista-2. a félidőben már csak 17–9-re vezetett, de a végére kinyílt az olló a felek között. Az európai együttesben Jonny May két célt szerzett.

Férfi kosár-vb: tovább menetelnek a csehek; amerikai siker

Csehország simán, 91–73-ra legyőzte Brazíliát a Kínában zajló férfi kosárlabda-világbajnokságon a 2. csoportkör első fordulójában. Az amerikaiak magabiztos védekezéssel múlták felül a görögöket. Nyert Ausztrália, Új-Zéland és Kanada is.

Férfi kosár-vb: a görögök is a 16 között; 53 pontos amerikai siker

Az Egyesült Államok 98–45-re legyőzte Japánt a Kínában zajló férfi kosárlabda-világbajnokságon a csoportkör 3. fordulójában. A görögök 103–97-re megverték Új-Zélandot, így csatlakoztak a legjobb 16 mezőnyéhez.

Rögbi-vb: megvan a címvédő Új-Zéland kerete a tornára

A 108-szoros válogatott, kétszeres világbajnok Owen Franks meglepetésre nem került be az új-zélandi rögbicsapatba, amely szeptember 20-tól Japánban próbálja ismételten megvédeni vb-címét.

Rögbi: tíz év után letaszították Új-Zélandot a ranglista éléről

Tíz év után letaszították a rögbi-világranglista éléről Új-Zélandot, hétfőtől Wales vezeti a rögbi-világszövetség (World Rugby) összesítését, miután a szeptemberben kezdődő világbajnokságra való felkészülési mérkőzésen a walesiek hazai pályán legyőzték Angliát.

Rögbi: brutális szerelés, egyből pirossal állította ki a bíró az új-zélandit

Rögbiben az azonnali kiállítás meglehetősen ritkának számít. A napokban zajló, a déli félteke legjobbjai számára kiírt Rugby Championship keretén belül rendezett Ausztrália–Új-Zéland mérkőzésen mégis előkerült a játékvezető zsebéből a piros lap.

Női vb: szenzációs rekord, holland és kanadai továbbjutás

Franciaország, Németország, Olaszország és Anglia után az Európa-bajnoki címvédő Hollandia, valamint Kanada is bejutott a legjobb tizenhat közé a női labdarúgó-világbajnokságon. Az európai válogatott Kamerunt (3–1), míg az észak-amerikai Új-Zélandot (2–0) győzte le az E-csoport második fordulójában.

Női vb: rekord rekord hátán – Alex Morgan öt, az USA 13 gólig jutott

Történelmi különbségű győzelmet aratott a címvédő Egyesült Államok válogatottja a női labdarúgó-világbajnokság csoportkörének első fordulójában: az amerikaiak 13–0-ra verték meg Thaiföldöt, Alex Morgan öt gólig jutott. Az Európa-bajnok holland nemzeti csapat a 92. percben szerzett góllal gyűrte le Új-Zélandot.

Labdarúgás: női elnök az új-zélandi szövetség élén

Története során először került női elnök az Új-zélandi Labdarúgó-szövetség (NZF) élére, miután kedden Johanna Woodot választották meg a posztra.

Új-Zéland: a női játékosokat sértegető exkapitány miatt lemondott az elnök

A női labdarúgó-válogatott tagjait sértegető exkapitány miatt lemondott Deryck Shaw, az új-zélandi szövetség (NZF) elnöke.

Napi négyszeri dialízisre szorul, heti 6x4 órát edz és indul a világbajnokságon

Egy hónap múlva Szófiában 60 nemzet több mint 350 tornásznője lép szőnyegre a 2018-as ritmikusgimnasztika-világbajnokságon. A sajátjain kívül kevesen ismerik az új-zélandi kéziszercsapat tagja, Katherine Paton nevét, pedig a 24 éves sportoló a viadal egyik legbátrabb és legkülönlegesebb élettörténetű versenyzője lesz. Tudniillik úgy vesz részt a vb-n, hogy napi négyszeri dialízisre szorul.

Új-Zéland: svájci edző a futballválogatott élén

A svájci Fritz Schmid lett az új-zélandi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Labdarúgás: svájci kapitány az új-zélandi válogatott élén

A svájci Fritz Schmid lett az új-zélandi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Új-Zéland: lemaradtak a vb-ről, három év után távozik a kapitány

Anthony Hudson, az új-zélandi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem hosszabbítja meg lejáró szerződését.

Vb 2018: Peru az utolsó kijutó, teljes a mezőny

A gól nélküli első meccset követően Peru 2–0-ra legyőzte Új-Zélandot az interkontinentális pótselejtező második összecsapásán, így a dél-amerikai válogatott lett a 2018-as világbajnokság 32. résztvevője.

Vb 2018: Peruban dől el az interkontinentális pótselejtező

A Honduras–Ausztrália mérkőzéshez hasonlóan az Új-Zéland–Peru interkontinentális pótselejtezőn sem született gól, így a világbajnokságra való kijutásról a visszavágó dönt.

Vb 2018: egyetlen pótselejtező, 687 ezer jegyigénylés

A 2018-as labdarúgó-világbajnokság interkontinentális pótselejtezőjén Új-Zéland Peruval játszik a vb-részvételért, és nagyon úgy tűnik, a visszavágón telt ház lesz…

Vb 2018: 150 ezer dollár négy pótselejtezős csapatnak

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) csapatonként 150 ezer dollárral (39.2 millió forinttal) támogatja az interkontinentális világbajnoki pótselejtezőre készülő csapatokat.