Ázsia-kupa: Kína rendezheti meg a 2023-as tornát

A várakozásoknak megfelelően – 2004 után másodszor – Kína rendezi meg a 2023-as labdarúgó Ázsia-kupát, az eseményre egyedüliként kandidált.

Ázsia-kupa: csak egy pályázó maradt a 2023-as tornára

A Koreai Köztársaság visszalépése után Kína maradt az egyetlen pályázó a 2023-as labdarúgó Ázsia-kupa megrendezésére.

Ázsia-kupa: a balhés elődöntő miatt megbüntették a házigazdát

Egy zárt kapus mérkőzésre, valamint 150 ezer dollárra büntették az Arab Emírségek labdarúgó-szövetségét az Ázsia-kupa elődöntőjében történt rendbontások miatt.

Kép: Messi ajándékot küldött az Ázsia-kupa gólkirályának

Mint ismert, február elsején Katar 3–1-re legyőzte Japánt a labdarúgó Ázsia-kupa döntőjében, így története során először megnyerte a kontinenstornát. Ráadásul a katariak adták a gólkirályt is, Almoez Ali kilenc találattal söpörte be a címet. A hír Lionel Messihez is eljutott, a Barcelona argentin sztárja pedig egy ajándékkal kedveskedett a legeredményesebb gólszerzőnek.

FIFA-világranglista: ázsiai előzések, Magyarország visszacsúszott

A magyar labdarúgó-válogatott egy helyet rontott – így jelenleg 52. – a nemzetközi szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján. A top tízben nem volt változás, a legnagyobbat az első 2019-es rangsorban az Ázsia-kupát megnyerő Katar ugrotta előre, a 2022-es világbajnokság házigazdája 38 pozíciót javítva immár 55.

Ázsia-kupa: a japánok megint mindenkit lenyűgöztek az öltözővel

A pénteki Ázsia-kupa döntőjében Japán 3–1-re kikapott Katartól. A mérkőzés után a japánok (csakúgy, mint a 2018-as oroszországi világbajnokságon) teljesen rendbe rakták maguk után az öltözőt, úgy távoztak. „Köszönjük” – írták arabul, japánul és angolul.

Ázsia-kupa: csodás gól után Katar először kontinensbajnok!

A katari labdarúgó-válogatott 3–1-re megverte Japánt az Ázsia-kupa abu-dzabi döntőjében, így története során először megnyerte a kontinensbajnokságot!

Vb 2022: az Ázsia-kupa után egyre kisebb az esély a társrendezésre

Tovább mélyítheti a diplomáciai konfliktust, hogy a 2022-es világbajnokságot rendező Katar válogatottját megdobálták az államot blokád alatt tartó Arab Emírségekben.

Ázsia-kupa: Katar lesz Japán ellenfele a döntőben

Japán után Katar válogatottja jutott be a döntőbe a labdarúgó Ázsia-kupán, mivel kedden a második elődöntőben 4–0-ra legyőzte a házigazda Egyesült Arab Emírségeket.

Ázsia-kupa: Oszako duplázott, Japán döntős, Queiroz lemondott

Elsőként Japán jutott be az Arab Emírségekben zajló labdarúgó Ázsia-kupa döntőjébe, miután hétfőn 3–0-ra legyőzte Iránt.

Ázsia-kupa: már nem Eriksson irányítja Fülöp-szigetek gárdáját

Lemondott a Fülöp-szigetek labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitány posztjáról Sven-Göran Eriksson.

Ázsia-kupa: Japán és Irán játssza az első elődöntőt

Japán bejutott az elődöntőbe csütörtökön az Arab Emírségekben zajló labdarúgó Ázsia-kupán. Ellenfele a hétfői mérkőzésen Irán lesz.

Ázsia-kupa: Dél-Korea és Katar is bejutott a negyeddöntőbe

A dél-koreai válogatott kedden bejutott a negyeddöntőbe a labdarúgó Ázsia-kupán, mivel hosszabbításban 2–1-re legyőzte Bahreint, utolsóként pedig Katar biztosította a helyét a legjobb nyolc között, 1–0-ra nyert Irak ellen.

Ázsia-kupa: hosszabbításban jutott a nyolc közé a házigazda

A címvédő Ausztrália csapata negyeddöntőbe jutott hétfőn az Egyesült Arab Emírségekben zajló labdarúgó Ázsia-kupán: a Socceroos becenévre hallgató gárda gól nélküli döntetlen után tizenegyespárbajban kerekedett felül az üzbég válogatotton. Ellenfele a házigazda válogatottja lesz, mivel hosszabbításban 3–2-re legyőzte Kirgizisztánt.

Ázsia-kupa: Irán, Kína és Vietnám is negyeddöntős

Hosszabbítást és büntetőpárbajt követően Vietnám legyőzte Jordániát, ezzel elsőként jutott be vasárnap a negyeddöntőbe az Egyesült Arab Emírségekben zajló labdarúgó Ázsia-kupán.

Ázsia-kupa: Japán és Katar is hibátlan maradt

Japán 2–1-re legyőzte Üzbegisztánt, ezzel százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább a labdarúgó Ázsia-kupa csoportköréből. Ugyanígy hibátlanul zárta a csoportkört az E-csoportban Katar, amely zárásként Szaúd-Arábiát győzte le.

Ázsia-kupa: ritkán látni ekkora kapuskidobást – videó

Mint arról beszámoltunk, Irán szerdán gól nélküli döntetlent játszott Irakkal a labdarúgó Ázsia-kupa D-csoportjának záró fordulójában. A mérkőzésen Alireza Beiranvand, az irániak kapusa ismét megvillantotta a „különleges képességét”: miután megkaparintotta a labdát, óriási kidobással hozta játékba a csapattársát.

Ázsia-kupa: Dél-Korea és Irán is csoportelsőként jutott tovább

Dél-Korea 2–0-ra legyőzte Kínát az Egyesült Arab Emírségekben zajló labdarúgó Ázsia-kupa csoportkörének utolsó fordulójában, így előbbi a kvartett első, utóbbi a második helyén végezve jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

Ázsia-kupa: győzelmével továbbjutott a címvédő is

A címvédő ausztrál labdarúgó-válogatott Szíria 3–2-es keddi legyőzésével továbbjutott a csoportjából az Arab Emírségekben zajló Ázsia-kupán.

Ázsia-kupa: lemondott az indiai szövetségi kapitány

Lemondott az indiai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Stephen Constantine, miután csapata hétfő este 1–0-ra kikapott Bahreintől és így nem jutott be a nyolcaddöntőbe az Egyesült Arab Emírségekben zajló Ázsia-kupán.