NFL: felakasztotta magát a Pats korábbi sztárja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.19. 12:49
null
Öngyilkos lett Aaron Hernandez (Fotó: Reuters)
Öngyilkos lett a börtönben Aaron Hernandez, az NFL-ben szereplő New England Patriots korábbi tight endje.

Noha egyelőre nem sokat tudni a részletekről, a tisztviselők elmondása szerint Hernandez saját lepedőjét használta fel, hogy felakassza magát. A 27 éves exjátékost megtalálása után rögtön kórházba szállították, ám az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

Hernandez időzítése meglepő, mert épp a napokban mentették fel őt kettős gyilkosság vádja alól (igaz, ez a felmentés nem abban az ügyben született, amiért a jogerős büntetését töltötte).

Mint ismert, a tight endet 2013-ban tartóztatták le – a hatóságok szerint 2013. június 17-én meggyilkolta Odin Lloyd félprofi amerikaifutball-játékost.

Hernandez akkor a rendőrségi meghallgatások során tagadta, hogy ő végzett volna húga barátnőjének 27 éves udvarlójával, és ügyvédei mindvégig bíztak benne, hogy sikerül tisztázni a játékost.

A hosszan tartó tárgyalás során Hernandez ellen újabb bizonyítékok láttak napvilágot, és nevét összekapcsolták két másik, 2012-es gyilkossággal is, amelyeket szintén ő követhetett el. A gyanú szerint Odin Lloyd bejelentést akart tenni a volt NFL-sztár ellen.

A sportoló eljárása a folyamatos halasztások miatt majdnem két évig húzódott, ám 2015-ben pont került az ügyre, miután az esküdtszék hétnapos tanácskozás után meghozta ítéletét, és első fokon gyilkosság vádjában bűnösnek találta Hernandezt.

Az esküdtszék indoklása szerint a játékos különös kegyetlenséggel, előre megfontolt szándékkal követte el a gyilkosságot, ami mérvadó volt az ítélet meghozatalakor. A bíróság akkori döntésének értelmében Hernandeznek élete végéig börtönben kellett volna maradnia, és kizárták annak a lehetőségét, hogy valaha is szabadlábra kerüljön.

Aaron Hernandezt a 2010-es draft negyedik körében választotta ki a New England Patriots, majd három szezon alatt összesen 1956 yardot és 18 TD-t jegyzett. A Patriots néhány hónappal a letartóztatása előtt újította meg a tight end szerződését, aki így több mint 40 millió dollárt kereshetett volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik