NFL: imádja Budapestet az év embere - exkluzív interjú

BUDAY ZOLTÁNBUDAY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2014.03.05. 15:28
null
Charles Tillman és Calvin Johnson nagy párharcokat vív – évente kétszer is (Fotó: Action Images)
Charles Tillmanről sok mindent el lehet mondani: a Chicago Bears védőjátékosa, az NFL-ben az év emberének választották és hamarosan szabadügynök lesz. De amit kevesen tudnak, az az, hogy Budapest az egyik kedvenc városa. Ezekről beszélgettem vele.
AJÁNLÓ
További tartalmakat, érdekes interjúkat az Inside Handoff blogon olvashat!

Tillman nem éppen nyeretlen kétévesnek számít az NFL-ben. A 2003-as játékosbörze második körében kiválasztott cornerbacket (szélső hátvéd) az újságírók 2011-ben és 2012-ben is beválasztották a Pro Bowl-keretbe, 2012-ben pedig az év csapatába is, kiváló szezonjának köszönhetően – 86 szerelése mellett 16 passzt védekezett le, 3 interceptiont szerzett és 10 alkalommal verte ki a labdát az ellenfelek kezéből. 11 éves karrierje során eddig 848 szerelést, 3 sacket, 118 levédekezett passzt, 36 interceptiont szerzett (ezekből 8 TD-t is elért) és 42 fumble-t harcolt ki.

Buday Zoltán: – Tudta, hogy a Twitteren lévő borítóképe Budapestet ábrázolja?
Charles Tillman: –
Hogyne!

Tillman Twitter-borítója (Fotó: twitter.com)
Tillman Twitter-borítója (Fotó: twitter.com)



– Járt már Budapesten?
– Igen, a feleségemmel szeretünk utazni a holtszezonban és tavaly nyáron odamentünk vakációra. Egy másik párral voltunk és jó szórakozás volt. Imádtuk!

– Tudták, hogy ön kicsoda?
– Nem, senki nem ismert fel.

– Ön nyerte idén a Walter Payton Man of the Year-díjat, azaz úgy gondolták, idén ön tette a legtöbbet a közösségért a pályán kívül. Mit jelent ez a díj önnek?
– Hatalmas elismerés! Nagyon sok mindent átéltünk a lányunkkal és ez sok mindenért kárpótolt. Emellett mindig jó, amikor elérjük, hogy az emberek halljanak az alapítványunkról.

2013-ban Charles Tillman kapta a Walter Payton Év embere-díjat (Fotó: Action Images)
2013-ban Charles Tillman kapta a Walter Payton Év embere-díjat (Fotó: Action Images)



– Kiknek segít az alapítvány?
– A Cornerstone Foundation azoknak a családoknak segít, akiknek a beteg gyermekeikkel kell lenniük a kórházban. Sok különböző programunk is van, tulajdonképpen ott segítünk, ahol tudunk. Az egyik lányunknak szívátültetésre volt szüksége, így a kórházban éltünk négy hónapon át, tudjuk, milyen nehéz ez. Ezért döntöttünk úgy, hogy a kórházakban lévő családokon akarunk segíteni, láttuk, hogy van rá igény.

– A díjat a Super Bowl előtti percekben adták át a pályán. Mennyire volt frusztráló, hogy ott van, de nem játszhat?
– Ott lenni a Super Bowlon, de nem játszani természetesen egyáltalán nem volt jó érzés, viszont nagyon hálás vagyok, hogy megkaphattam a díjat. Az élmény biztos, hogy extra motivációval fog szolgálni a jövő évre.


A Super Bowl előtt is ünnepelték Tillmant (Fotó: Ben Liebenberg/NFL)
A Super Bowl előtt is ünnepelték Tillmant (Fotó: Ben Liebenberg/NFL)



– A Super Bowlon volt egy jelenet, ahol Byron Maxwell olyan mozdulattal ütötte ki a labdát Demaryius Thomas kezéből, amit öntől láthatunk gyakran. Richard Sherman a találkozó után azt írta, hogy mutattak önről felvételeket az edzőtáborban. Mennyire megtisztelő ilyet olvasni?
– Nem olvastam a cikket, de bevallom őszintén, nem képzelnék bele túl sokat. Szerintem az edzők nagyon sok játékosról mutatnak felvételeket a saját játékosaiknak, hogy tanítsák őket.

– 33 éves és nemsokára szabadügynök lesz. Sokan mondják, hogy a pályafutásuk végén a pénz helyett inkább a bajnoki címre való esély motiválja őket. Mit érez ön?
– A karrierem ezen stádiumában leginkább egy jó csapatnak szeretnék a tagja lenni, amelynek a legjobb esélye van arra, hogy megnyerje a bajnokságot. Ez motivál. A közelgő döntésemről beszéltem a barátommal, a tavaly visszavonult Brian Urlacherrel is, de nem szeretném megosztani, hogy mit mondott.

– Korábbi edzője, Lovie Smith idéntől a Tampa Bay Buccaneers vezetőedzője, ahol ráadásul Darrelle Revisszel játszhatna együtt. Mit gondol erről a lehetőségről?
– Lovie-val nagyon jó a kapcsolatom. Ha úgy adódna, hogy Darrelle mellett játszhatok, az remek élmény lenne. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó csapattárs és rengeteget tanulhatnék tőle, de erről többet nem mondhatok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik