NFL: fölényes Cowboys-siker a New York Giants ellen

Vágólapra másolva!
2017.09.11. 06:54
A Dallas Cowboys leiskolázta a sérült Odell Beckhamet nélkülöző New York Giantset a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL), míg a másik két NFC-nagyágyú hétfő hajnali mérkőzésén a Green Bay Packers 17–9-re megverte a Seattle Seahawksot.

Ennél jobban nem nagyon indulhatott volna a Los Angeles Rams idénye, Jared Goffék ugyanis esélyt sem adtak a Coltsnak. Ráadásul az iránytó rögtön egy egyéni rekorddal nyitotta az új szezont: 306 yardot pakolt fel a táblára! A liga története egyik legfiatalabb edzőjének, a 31 éves Sean McVaynek pedig egy szava sem lehetett, ugyanis a támadósor mellett a védelem is szinte hiba nélkül hozta le az Indianapolis elleni találkozót, így jöhetett össze a 46–9-es végeredmény. Los Angeles Rams idénye, Jared Goffék ugyanis esélyt sem adtak a Coltsnak. Ráadásul az iránytó rögtön egy egyéni rekorddal nyitotta az új szezont: 306 yardot pakolt fel a táblára! A liga története egyik legfiatalabb edzőjének, a 31 éves Sean McVaynek pedig egy szava sem lehetett, ugyanis a támadósor mellett a védelem is szinte hiba nélkül hozta le az Indianapolis elleni találkozót, így jöhetett össze a 46–9-es végeredmény.

A Carolina kezdésként bebizonyította a kétkedőknek, hogy nem csak egy emberből áll a csapat. Ugyanis bár Cam Newton két touchdownpasszt is összehozott, nem játszott kiemelkedően jól, ahogy a támadósor sem. Bezzeg a védelem! A San Francisco 49ers teljesítményéről sokat elárul, hogy a csapat az egész meccsen összesen 51 yardot futott. Így már talán mindenki érti, hogy jöhetett össze a 23–3 a végén.

Aaron Rodgersre nincs ellenszer. Legalábbis Seattle-ben biztosan nincs. A Green Bay Packers irányítója egyszerűen megállíthatatlan volt a Seahawks ellen 17–9-re megnyert mérkőzésen, és bár csak egy TD-passzt jegyzett, 311 yardot passzolt, ami közel a duplája Russell Wilson teljesítményének.

Odell Beckham Jr. nélkül nem megy a Giantsnek. A liga egyik legjobb elkapóját nélkülöző New York-iaknál egyszerűen nem volt olyan játékos, aki elkezdje húzni a csapatot. A Cowboysnak ezzel szemben több oka is volt az ünneplésre: egyrészt a hatmeccses eltiltását a következő fordulóban megkezdő Ezekiel Elliott óriásit harcolt, és megmutatta, a legnehezebb helyzetben is képes koncentrálni, másrészt a találkozó egyetlen TD-jét szerző Jason Witten óriási rekordot döntött meg, és Michael Irvint megelőzve, 11 904 yarddal immár ő a Cowboys történetének legjobb elkapója.

A forduló összefoglalóját ide kattintva olvashatja el!

NFL 2017, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ, hétfő hajnali mérkőzések

Los Angeles Rams–Indianapolis Colts 46–9
Green Bay Packers–Seattle Seahawks 17–9
San Francisco 49ers–Carolina Panthers 3–23
Dallas Cowboys–New York Giants 19–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik