NFL: pocsék kezdés után Rodgers magára talált – Packers-siker

Vágólapra másolva!
2016.01.11. 02:13
null
Rodgers (jobbra) és a Packers túllépett a nehézségeken (Fotó: Twitter)
A Pittsburgh Steelers és a Kansas City Chiefs szombati sikere után vasárnap a Seattle Seahawks és a Green Bay Packers is bejutott a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) rájátszásának következő körébe. Aaron Rodgers magára talált és magabiztosan továbbvezette együttesét, Pete Carroll csapata pedig a liga történetének egyik legfagyosabb mérkőzésén kilencpontos hátrányból fordítva 10–9-re legyőzte a Minnesota Vikingsot.

 


WASHINGTON REDSKINS–GREEN BAY PACKERS

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

Amióta Aaron Rodgers a Green Bay irányítója, ilyen gyenge adatokat nem produkált a Packers, mint az alapszakasz során, ám a rájátszásba így is bejutott. Ezt a találkozót sem kezdte jól, a Washington a saját célterületén belül sackelte Rodgerst, így a safetyvel kétpontos előnybe került (2–0).

A punt utáni támadásból hamar ismét a Sajtfejűek célterülete közelébe került a Redskins, DeSean Jackson pedig átfutott a jelölőbóján, de mivel nem a jó kezében volt a labda, fél yardot még meg kellett tenniük a hazaiaknak. Hiába volt kicsi a távolság, nem sikerült véghezvinniük, késleltetett kezdés is hátráltatta a támadó együttest, így csak mezőnygól lett a vége, Dustin Hopkins 25 yardról nem hibázott (5–0).

Rodgers első nyolc átadásából csupán egy volt sikeres. Azon negyedek közül, melyekben több mint öt passzkísérlete volt, ez volt a leggyengébb karrierje során.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a NFL 2015-ös kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Washington eközben folytatta hatékony támadásait, Jordan Reed egykezes, bravúros elkapása után még egy fontosat bemutatott, Kirk Cousins 24 yardos passza után touchdownt ért el, a Redskins azonban újabb bakit követett el, az extrapont kimaradt (11–0).

A 14. hét óta ez volt Jordan Reed hatodik elkapott TD-je, ez a második legjobb teljesítmény az NFL mezőnyében (Doug Baldwin vezet héttel).

A következő támadássorozat során Rodgers kezdett magára találni, ezúttal egy jó helyett csupán egy rossz átadása volt, majd amikor már csak 12 yardra voltak a célterülettől, nagyszerűen használta ki, hogy az ellenfélből eggyel többen voltak a pályán (valamint les is volt), szabadjátékot indított el, de ha már így alakult, hibátlan passzt adott Randall Cobbnak, az extrapont is sikerült, meglett a szépítés (11–7).

Rodgers az alapszakasz során is adott már két touchdownpasszt szabadjátékból. A többi irányító csupán egyet.

A Green Bay Mason Crosby 45 yardos mezőnygóljával kapaszkodott közelebb (11–10), a szünet előtt pedig a fordítás is összejött. Labdaszerzés utáni támadásvezetést követően Davante Adams szerzett TD-t (11–17).

Rodgers a második negyedben: 20 átadásból 14 sikeres, 148 yard, két TD-passz.

A Washington egy gyengébb negyed után a második félidőt nagyszerűen kezdte. Kellett ehhez az is, hogy a negyedik kísérletnek is nekimentek Kirk Cousinsék, az irányító pedig maga futott touchdownt a támadósorozat végén (18–17).

Az alapszakaszban Cousins futotta a harmadik legtöbb TD-t (5-öt), csak Cam Newton (10) és Jameis Winston (6) számlál többet.

A Packers választouchdownjában is fontos szerepet játszott egy sikeres negyedik kísérlet, Eddie Lacy két nagyszerű futása után a TD-t James Starks szerezte (18–24). Nem sokkal később már Lacy növelte a Packers előnyét, ráadásul a kétpontos kísérlet is sikeres volt, ezzel 14 pont lett a különbség a felek között (18–32).

Mason Crosby mezőnygólja állította be a 18–35-ös végeredményt, a Packers így készülhet az Arizona Cardinals elleni, jövő heti találkozójára.

„Nem érzem az arcom!” – borzalmas hidegben játszották a meccset (Fotó: Reuters)
„Nem érzem az arcom!” – borzalmas hidegben játszották a meccset (Fotó: Reuters)

MINNESOTA VIKINGS–SEATTLE SEAHAWKS

A 2013-as idényben Super Bowlt nyerő, majd egy évre rá is nagydöntőt játszó Seattle Seahawks a Minnesota Vikingshoz látogatott – az összecsapást mínusz 20(!) fokos fagyban rendezték meg, ez volt minden idők harmadik „leghidegebb” találkozója – az NFC első wild card mérkőzésén.

Egyik csapat sem tudott pontokat szerezni a kezdő támadásából, ám Jon Ryan, a Seahawks puntere a rossz feladás következtében ahelyett, hogy elrúgta volna a labdát, inkább megpróbált megfutni hét yardot, de mivel ez nem sikerült – Ryan orra el is tört a játéknál –, így a Vikings egyből pontszerző távolságba került, a Teddy Bridgewater vezette Minnesota-támadóegység a remek kezdőpozíció ellenére is csak mezőnygólig jutott (3–0).

Russel Wilson, a Seattle kiváló formában lévő irányítója – 27 esztendős játékos 24–1-es touchdown-labdaeladás mutatót hozott össze az elmúlt hét meccsen – az első félidőben szenvedett, tizenegy passzából hat volt sikeres, neve mellett csupán 39 yard szerepelt, a sérült Marshawn Lynch, Thomas Rawls páros hiányában pedig a futójáték sem ment.

A nagyszünetre hárompontos vezetéssel vonulhatott a hazai együttes – Tizenhat éve, 2000 óta nem volt példa arra, hogy egy rájátszás mérkőzés első félidejében csak három pont essen.

Wilson a harmadik negyedet labdaeladással kezdte, ezt mezőnygóllal büntette a Minnesota, 6–0-ra alakítva az állást, az azt követő támadásban pedig ismét Blair Walsh volt a főszereplő, a Vikingek rúgója 47 yardról értékesítette harmadik mezőnygólját (9–0).

A meccs első touchdownjára a negyedik negyed elejéig kellett várni: Wilson nagyszerű támadást vezetett, amelynek végén Doug Baldwint találta meg a hazaiak végzónájában (9–7).

Adrian Peterson, a Vikes – és a liga egyik legjobb – futója egy passzjáték után váratlanul elveszítette a labdát, a Seattle pedig rögtön büntetett és Steven Hauschka 46 yardos mezőnygóljával 10–9-re fordított.

Míg a Seahawksé belelendült, addig a Vikings támadóegysége kissé „befásult” – nem ment a futás, sem a rövidpasszos játék és rendre el kellett rúgnia a labdát. Teddy Bridgewater két perccel a lefújás előtt megkapta a lehetőséget arra, hogy csapata javára fordítsa – és megnyerje – a mérkőzést. A fiatal irányító megtette a magáét, mezőnygóltávolságig vezette az övéit, Walsh lába azonban a legfontosabb pillanatban remegett meg és 27 yardról elhibázta a sorsdöntő kísérletet.

A 2014-ben és 2015-ben is nagydöntős Seattle ezzel 10–9-re megnyerte az összecsapást és a főcsoport-elődöntőben a Carolina Panthersszel találkozik.

Walsh hibája után a Seahawks ünnepelhetett (Fotó: Reuters)
Walsh hibája után a Seahawks ünnepelhetett (Fotó: Reuters)

NFL 2015, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD KÖR
NFC
Washington Redskins (4.)–Green Bay Packers (5.) 18–35 (5–0, 6–17, 7–7, 0–11)
Minnesota Vikings (3.)–Seattle Seahawks (6.) 9–10 (3–0, 0–0, 6–0, 0–10)

 

NFL 2015, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD MÉRKŐZÉSEK (2016. 1. 9–10.)
AFC
Cincinnati Bengals (3.)–Pittsburgh Steelers (6.)16–18
Houston Texans (4.)–Kansas City Chiefs (5.)0–30
NFC
Minnesota Vikings (3.)–Seattle Seahawks (6.)9–10
Washington Redskins (4.)–Green Bay Packers (5.)18–35
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2016. 1. 16–17.)
AFC
Denver Broncos (1.)–Pittsburgh Steelers (6.)vasárnap, 22.40
New England Patriots (2.)–Kansas City Chiefs (5.) szombat, 22.35
NFC
Carolina Panthers (1.)–Seattle Seahawks (6.)vasárnap, 19.05
Arizona Cardinals (2.)–Green Bay Packers (5.)vasárnap, 2.15
KONFERENCIADÖNTŐK (2016. 1. 24–25.)
AFC
Az elődöntő magasabban rangsorolt győztese (1./2./5.)–Az elődöntő alacsonyabban rangsorolt győztese (2./5./6.)21.05
NFC
Az elődöntő magasabban rangsorolt győztese (1./2./5.)–Az elődöntő alacsonyabban rangsorolt győztese (2./5./6.)0.40
SUPER BOWL 50 (2016. 2. 8.)
Az AFC győztese (1./2./5./6.)–Az NFC győztese (1./2./5./6.)*0.30
*Levi’s Stadium (San Clara, California)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik