NFL: az elnök kirúgná a himnusz alatt térdelőket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.23. 13:46
Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke pénteken a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) csapatainak tulajdonosait arra kérte, vágják ki azokat a játékosokat, akik az amerikai nemzeti himnusz alatt nem állnak fel.

Trump emellett a szurkolókat is megkérte, ha a himnusz alatt tüntetőket látnak, hagyják el a stadiont.

„Ha egy játékos tiszteletlenül viselkedik a hazájával szemben, és letérdel a himnusz alatt, nem szeretnének olyan csapattulajdonost látni, aki azt mondja: „Hozzátok le azt a szemétládát a pályáról, most, mert ki van rúgva?”

„Az lenne a megfelelő viselkedés, amikor ilyet látnak, ha elhagynák a stadiont – még akkor is, ha csak egyetlen ilyen személyről van szó. Tegyenek így, és garantálom, megszűnnek ezek a problémák. Csak álljanak fel, és távozzanak. Onnantól már semmi sem lesz ugyanolyan.”

Az egész Colin Kaepernickkel kezdődött 2016 szeptemberében – az akkor még San Francisco 49-ersnél játszó irányító a hazájában eluralkodó rasszizmus és rendőri brutalitás ellen tüntetett azzal, hogy a himnusz alatt térdelt.

Kaepernick óta több NFL-játékos átvette ezt a szokást, és az MLS-ben, valamint az egyetemi ligában is volt már rá példa.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik