NFL: hihetetlen klubszeretetről tett tanúbizonyságot az elkapó

Vágólapra másolva!
2015.02.18. 21:46
null
Larry Fitzgerald több millió dollárról mondott le csak azért, hogy a Cardinalsnál maradhasson (Fotó: Reuters)
Larry Fitzgerald, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Arizona Cardinals elkapója elképesztő klubszeretetéről tett tanúbizonyságot, miután fizetése nagy részét feláldozva, új, kétéves szerződést kötött a Cardinalsszal – csak azért, hogy a klubnál maradhasson.

Larry Fitzgerald eddig 11 szezont húzott le a profik között, ezalatt 12 151 elkapott yardot, valamint 80 touchdownt szerzett, nem csoda hát, hogy a liga egyik ikonjává nőtte ki magát. A Cardinalshoz fűződő szeretete sosem számított titoknak, hiszen sok éve hangoztatja már, mennyire imádja csapatot.

Mint kiderült, Fitzgeraldnak nem csak a szája járt, és szerda este új, két évre szóló szerződést firkantott alá a klubbal. Habár 11 millió dollárt garantáltan megkap a következő két idényben, fizetése 2015-ben eredetileg 23 millió dollárra rúgott volna, így kijelenthetjük, a most 31 esztendős elkapó cselekedete rendkívülinek mondható, mindezt csak azért, hogy az Arizona játékosa maradhasson.


Az NFL-hez kapcsolódó további hír: biztosra vehető, hogy a 2015–2016-os szezonban a fizetési sapka 140 és 143 millió dollár között lesz majd, amely 1.5 millióval több, mint amivel előzetesen számoltak a csapatok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik