HFL: elképesztő izgalmak után bajnok a Budapest Cowbells!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.08. 20:54
null
A kilátogató 4350 néző kiváló hangulatot teremtett (Fotó: Veres Viktor)
Rendkívül izgalmas végjátékot követően legyőzte a Miskolc Steelers csapatát, ezzel visszavágott előző idénybeli vereségéért, és bajnok a Budapest Cowbells!

 

Már jó másfél órával a kezdőrúgás előtt kiváló hangulat uralkodott a stadion környékén: kisebb-nagyobb csoportokban gyülekeztek a rajongók, parkolóhelyet alig lehetett találni, valamint szinte az összes NFL-csapat mezét viselte legalább egyvalaki. A teljesség igénye nélkül: a Pittsburgh Steelers, a Seattle Seahawks, a New England Patriots, a New York Giants, a Green Bay Packers, a Los Angeles Rams, de még a magyar amerikaifutball-válogatott, illetve több magyar csapat mezét is látni lehetett egy-egy látogatón.


A jóval a kezdés előtt érkező néhány száz szurkoló végignézhette, ahogy a játékosok – először felszerelés nélkül – bemelegítenek. A budapesti gárda rajongói – nevükhöz méltón – kolomppal, a Miskolc Steelers szimpatizánsai hangos tapssal vezették fel a hangulatot – eközben a játékvezetők minden egyes játékost név szerint szólítottak, a csapattársak pedig egyenként köszöntötték egymást.

Jó háromnegyed órával a hat órára kiírt kezdés előtt a szervezők helyszíni interjúkkal kezdték fokozni a hangulatot, eközben a csinos cheerleaderek tombolajegyeket osztottak a szurkolóknak.

Hat órakor pedig óriási üdvrivalgás közepette a Budapest Cowbells és a Miskolc Steelers játékosai kifutottak a a gyepre. A Himnuszt Miklósa Erika operaénekesnő énekelte el, majd a pénzfeldobás eldöntötte, hogy a miskolci csapat támadhatott először – csakis a New England Patriotsszal korábban Super Bowlt is játszó Meskó Zoltán kezdőrúgása után!

 

Meskó Zoltán végezte el a kezdőrúgást (Fotó: Veres Viktor)
Meskó Zoltán végezte el a kezdőrúgást (Fotó: Veres Viktor)


Ami pedig a mérkőzést illeti: volt itt minden. Irányítócsere, futott és passzolt hatpontos, látványos szerelések, eladott és elhagyott labda, ápolások, sőt: sikeresen végrehajtott negyedik kísérlet is! Az első félidőben a Steelers Vasyl Jordan rövid futásával szerezte meg a vezetést, azonban nem sokkal később ki is egyenlített a fővárosi gárda Czirók Márton révén – az extra pontokat is biztosan hozták a rúgók. A Steelers még értékesített egy mezőnygólt, így előnnyel vonulhatott a félidőre (10–7).

Apropó, félidő. A szervezők az Új Hidegkuti Nándor Stadionban is megpróbálták a lehető legjobban visszaadni a hamisítatlan amerikai hangulatot: bevetettek füstgépet, volt cheerleader-bemutató és egy dobosokból álló együttes is fellépett, így még az sem unatkozhatott a félidőben, aki nem a büfét vette célba egy-egy pohár sör vagy hot dog reményében.

A szünet után Czirók elérte második elkapott touchdownját is (10–14), ezzel a mérkőzésen először vezetett a Cowbells. A találkozó vége nagyon izgalmasan alakult: kevesebb mint 3 perccel a meccs vége előtt még mindig csupán négy pont volt a különbség a csapatok között – és támadhatott a Steelers. Végül visszaverte a támadásokat, és legyőzte ellenfelét a fővárosi alakulat, így második bajnoki címét ünnepelhette.

A kilátogató 4350 néző kiváló hangulatot teremtett: akár egy szép elkapást, akár egy kőkemény szerelést mutattak be a játékosok, a teljes lelátó egy emberként éljenzett. Méltó helyszínen, jól küzdő csapatok kiváló hangulatú, kemény, de sportszerű mérkőzést vívtak. A legértékesebb játékos (MVP) a két hatpontost jegyző Czirók Márton lett, a Cowbells pedig megérdemelten nyert.

HFL
DÖNTŐ

Miskolc Steelers–Budapest Cowbells 10–14
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4350 néző.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik