Favre sorozata megszakadt, a Vikings lemondhat a playoffról

Vágólapra másolva!
2010.12.14. 08:23
null
Favre nem húzott magára szerelést a meccs kezdetére – 1992 óta először (Fotó: Reuters)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 14. fordulójában véget ért Brett Favre ligarekordot jelentő szériája: a Minnesota Vikings irányítója sorozatban 297 mérkőzésen volt a kezdőcsapat tagja, azonban a New York Giants elleni találkozóra nem épült fel a vállsérüléséből. Nélküle az együttes 21–3-as vereséget szenvedett, és a matematikai esélyét is elveszítette a rájátszásba jutásra.

 

Ha a pályán látott játék miatt nem is, az előzmények miatt mindenképpen emlékezetes marad a Minnesota Vikings–New York Giants mérkőzés. Kezdődött a történet azzal, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt a Giants nem érkezett meg időben Minneapolisba, így vasárnapról hétfőre halasztották a mérkőzést. Kevéssel később a Metrodome teteje beszakadt, mivel nem bírta el a rá esett hó súlyát, így a liga döntése értelmében a találkozót Detroitban rendezték meg.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A szurkolók már a meccs kezdete előtt választ kaptak a közvéleményt leginkább lázban tartó kérdésre, ugyanis Brett Favre-ot nem nevezték a találkozóra, így megszakadt a klasszis irányító ligarekordot jelentő sorozata: Favre sorozatban 297 mérkőzésen volt a kezdőcsapat tagja, ezúttal azonban nem épült fel vállsérüléséből.

Favre tehát 1992 óta először nem volt kezdő, és az is elképzelhető, hogy többet nem láthatjuk a pályán, legalábbis erre lehet következtetni a szezon végén (ismételten) visszavonuló klasszis szavaiból: „Ha nem érzem a kezem, nem fogok többet játszani."

Ami magát a meccset illeti, a Vikings csereirányítója, Tarvaris Jackson ízelítőt kapott a kemény New York-i védelemből: a Giants négy alkalommal vitte földre, és egy időre el is kellett hagynia a pályát (ekkor Joe Webb helyettesítette). Az Óriások nem csak őt, hanem a Vikings klasszis futóját, Adrian Petersont is kivették a játékból, aki mindössze 26 futott yarddal zárt.

Ellenben a vendégek futói éltek, mint hal a vízben: Brandon Jacobs 116, Ahmad Bradshaw 103 yarddal zárt, és egyszer-egyszer az ellenfél célterületébe is eljutottak. Így még az is belefért, hogy Eli Manning nem villogott (187 yard, 1 TD, 2 INT). Győzelmével a Giants beérte a Philadelphia Eaglest a Nemzeti főcsoport Keleti csoportjának első helyén, míg a Minnesota matematikai esélyét is elveszítette a rájátszásba jutásra.

A hagyományos hétfő esti rangadó (Monday Night Football) remek mérkőzést hozott, a Baltimore Ravens a hosszabbításban verte meg 34–28-ra a Houston Texanst. Pedig simának indult a meccs: a Ravens már 28–7-re is vezetett, azonban ezt az előnyét a második félidőben eltékozolta, így a negyedik negyed vége előtt 21 másodperccel Andre Johnson touchdownja, és az ezt követő sikeres kétpontos kísérlet döntetlenre alakították az állást.

A ráadásban azonban a Ravens védője, Josh Wilson touchdownra hordta vissza a Texans irányítója, Matt Schaub passzát, megszerezve ezzel a győzelmet a Baltimore-nak. A meccsen főképp a már említett Johnson villogott: a texasiak elkapója 140 yarddal és két touchdownnal zárt, de a vendégek irányítója, Joe Flacco is magabiztos teljesítményt nyújtott (235 yard, 2 TD).

A Houston utóbbi hét meccséből hatot elveszített, a Ravens pedig továbbra is az Amerikai főcsoport északi csoportjának első helyéért küzd a Pittsburgh Steelersszel.

 NFL
A 14. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard Matt Schaub (Houston Texans) –Baltimore Ravens 393
A legtöbb futott yard Ryan Torain (Washington Redskins) –Tampa Bay Buccaneers 172
A legtöbb elkapott yard DeSean Jackson (Philadelphia Eagles) –Dallas Cowboys 210
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard 4028 Peyton Manning (Indianapolis Colts)
A legtöbb futott yard 1330 Arian Foster (Houston Texans)
A legtöbb elkapott yard 1219 Roddie White (Atlanta Falcons)
A legtöbb szerelés 148 Jerod Mayo (New England Patriots)
A legtöbb sack 14 Cameron Wake (Miami Dolphins)
A legtöbb interception 7 Asante Samuel (Philadelphia Eagles)
14. FORDULÓ
Minnesota Vikings–New York Giants  
3–21
Houston Texans–Baltimore Ravens 
28–34 – h. u.
KORÁBBI EREDMÉNYEK
San Francisco 49ers–Seattle Seahawks 40–21  
New Orleans Saints–St. Louis Rams 31–13  
San Diego Chargers–Kansas City Chiefs 31–0  
Chicago Bears–New England Patriots 7–36  
Arizona Cardinals–Denver Broncos 43–13  
New York Jets–Miami Dolphins 6–10 
Dallas Cowboys–Philadelphia Eagles 27–30
Washington Redskins–Tampa Bay Buccaneers  16–17
Buffalo Bills–Cleveland Browns  13–6
Carolina Panthers–Atlanta Falcons  10–31
Detroit Lions–Green Bay Packers  7–3
Jacksonville Jaguars–Oakland Raiders  38–31
Pittsburgh Steelers–Cincinnati Bengals  23–7
Tennessee Titans–Indianapolis Colts  28–30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik