Bradyvel nem tudnak mit kezdeni a Heinz Fielden

Vágólapra másolva!
2010.11.15. 07:30
null
A látszat csal: ezen a meccsen Brady (12) volt az úr (Fotó: Reuters)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 10. fordulójának rangadóján a New England Patriots 39–26-ra legyőzte a Pittsburgh Steelerst. A meccs legjobbja a bostoniak irányítója, Tom Brady volt, aki három passzolt és egy futott touchdownt jegyzett a mérkőzésen.

 

MEGVAN AZ ELSŐ BILLS-SIKER
 

Nincs már nyeretlen csapat a ligában: az eddig nyolc vereséggel álló Buffalo Bills megszerezte első győzelmét. A Detroit Lions 14–12-es legyőzéséből Fred Jackson oroszlánrészt vállalt: a futó 133 futott és 37 elkapott yarddal vétette észre magát, és egy elkapott és egy futott touchdownt is jegyzett.

A Detroit irányítója, Shaun Hill 323 yardot és egy TD-passzolt (igaz, egyszer a labdát is eladta), de ez nem volt elég: a harmadik játékhét óta gyengélkedő újonc futó, Jahvid Best ezúttal is csalódást keltően teljesített (37 yard), pedig a Bills futás elleni védelme a leggyengébb a ligában.

Az Indianapolis Colts annak ellenére legyőzte a Cincinnati Bengalst (23–17), hogy a liga egyik legjobb irányítója, Peyton Manning ezúttal csak 185 yardot passzolt, és hatpontos átadást sem jegyzett. A győzelemhez Kelvin Hayden, a Colts cornerbackje egy interception-visszahordásból elért touchdownnal járult hozzá.

A Minnesota Vikings kulcsfontosságú csoportrangadót veszített el a Chicago Bears otthonában, és a 27–13-as vereséggel alighanem a rájátszásról szövögetett álmoknak is búcsút inthet. Az elmúlt héten nagyszerű teljesítményt nyújtó Brett Favre ezúttal gyengén játszott (170 yardot és egy touchdown paszolt, de három átadását az ellenfél játékosai húzták le a levegőből), és a Bears védelme Adrian Peterson futót is megállította (a klasszis running back mindössze 51 yardot futott).

A Chicagónál Jay Cutler ezúttal magához képest megbízható teljesítményt nyújtott, 237 yardot és három touchdownt passzolt, igaz, két interception így is becsúszott – ezt azonban aligha bánják a Bears szurkolói a végeredmény ismeretében.

Az AFC Északi csoportjának rangadóján két 4-4-es mérleggel álló csapat találkozott, és a Jacksonville Jaguars 31–24-re legyőzte a sorozatban harmadik vereségét elszenvedő Houston Texanst. A Jacksonville-nél Maurice Jones-Drew futó (100 yard, 2 TD), Mike Thomas elkapó (149 yard, TD) és David Garrard irányító (342 yard, 2 TD) is remekelt, és ezt nem tudta ellensúlyozni a szintén nagyszerűen játszó houstoni sztárelkapó, Andre Johnson (146 yard, TD).

A New York Jets hosszabbításban verte meg a Cleveland Brownst; míg Randy Moss vereséggel mutatkozott be a Tennessee Titans játékosaként, a Miami Dolphins első hazai győzelmét aratta a szezonban. A Tampa Bay Buccaneers hazai pályán verte meg a harmatos Carolina Pantherst, így a szezon előtt lesajnált Kalózok továbbra is versenyben vannak a rájátszásba jutásért.

Meskó Zoltán együttese, a New England Patriots 39–26-ra legyőzte a Pittsburgh Steelerst az NFL-alapszakasz 10. fordulójának rangadóján, elsősorban nagyszerűen teljesítő irányítójának, Tom Bradynek köszönhetően. A bostoniak quarterbackje 350 yardot és három touchdownt passzolt (mindhárom átadásánál az újonc tight end, Rob Gronkowski volt a címzett), emellett egyszer sem adta el a labdát, és egy futott TD-t is betett a közösbe.

Bár az NFL csapatai közül a Steelers nyeri meg a legtöbb hazai mérkőzését, a jelek szerint Bradyt nem bénítja meg a Heinz Field légköre, ugyanis ő rendelkezik a legjobb mérleggel a Pittsburgh ellen: összességében hét meccsen hatszor, idegenben pedig ötből négyszer ünnepelhetett győzelmet a Steelers ellen. Ben Roethlisberger, a hazaiak irányítója 387 yardot passzolt, és szintén kiosztott három TD-passzt, de egy interception is szerepel a neve mellett.

Győzelmével a Pats 7-2-re javította mérlegét, és a csoportrivális New York Jets-cel azonos mérleggel az élen áll az Amerikai főcsoportban (AFC).

„Új seprű jól seper" – mondhatnák Dallasban, azt követően, hogy a szezonban eddig bukdácsoló Cowboys az edzőváltást követően 33–20-ra győzött az utóbbi öt meccsét egyaránt megnyerő New York Giants otthonában.

Jon Kitna (327 yard, 3 TD, 1 INT) remekül játszott a mérkőzésen, de az újonc cornerback, Bryan McCann nevét is érdemes megemlíteni, aki klubrekordot jelentő 101 yardos interception-visszahordásból elért hatpontossal vétette észre magát. „Szükségünk volt erre a győzelemre" – értékelt röviden a 104 elkapott yarddal és egy touchdownnal záró újonc dallasi elkapó, Dez Bryant. A csoportrivális New York számára pedig kijózanító hatású lehet ez a váratlan vereség.

Troy Smith másodszor kapott lehetőséget kezdőként a San Francisco 49ersben, és második meccsén is győzelemre vezette csapatát: London után ezúttal hazai pályán, a St. Louis Rams ellen. A 49ers hosszabbításban győzött 23–20-ra, és megszerezte harmadik győzelmét, de most látszik csak igazán, hogy milyen kár a gyenge szezonkezdetért.

A Denver Broncos pontgazdag meccsen, 49–29-re verte meg a Kansas City Chiefst. A Denver története során mindössze egy alkalommal szerzett több pontot egy találkozón (1963-ban a San Diego Chargers ellen), és Kyle Orton, a csapat irányítója karriercsúcsnak számító négy TD-passzt osztott ki a meccsen.

A sorozatban másodszor veszítő Chiefs irányítója, Matt Cassel is remekelt, 469 yardot és 4 touchdownt passzolt, elkapói közül pedig Dwayne Bowe villogott: 186 yarddal és két touchdownnal zárta a mérkőzést. Érdekesség, hogy a meccsen kiosztotta első NFL-passzát Tim Tebow, a korábbi egyetemi sztárirányító.

 NFL
10. FORDULÓ
Denver Broncos–Kansas City Chiefs 49–29   
San Francisco 49ers–St. Louis Rams 23–20 – h. u.
New York Giants–Dallas Cowboys 20–33  
Arizona Cardinals–Seattle Seahawks 18–36  
Pittsburgh Steelers–New England Patriots 26–39
KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNYEK
Buffalo Bills–Detroit Lions 14–12
Indianapolis Colts–Cincinnati Bengals 23–17
Cleveland Browns–New York Jets 20–26 – h. u.
Chicago Bears–Minnesota Vikings 27–13
Miami Dolphins–Tennessee Titans 29–17
Jacksonville Jaguars–Houston Texans 31–24
Tampa Bay Buccaneers–Carolina Panthers 31–16
CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSZOTTÁK
Atlanta Falcons–Baltimore Ravens 26–21
HÉTFŐ ESTI MÉRKŐZÉS
Washington Redskins–Philadelphia Eagles

Így ünnepelték a New York-i sikert a Dallas játékosai (Fotó: Reuters)
Így ünnepelték a New York-i sikert a Dallas játékosai (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik