Amerikai futball: meglepetés az NCAA elődöntőjében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.02. 10:10
null
Az Ohio State nyerte meg a Sugar Bowlt (Fotó: Action Images)
Az Ohio State és az Oregon amerikaifutball-csapata játssza az állami döntőt az észak-amerikai egyetemi ligában (NCAA), miután megnyerték a január 1-jén rendezett „elődöntőket”.

 

Az idén elindított új rájátszásban két elődöntőt és egy döntőt rendeznek.

Az egyik elődöntőben nagy meglepetés született. A Sugar Bowlon a negyedik kiemelt Ohio State az elsőként rangsorolt Alabamával találkozott, sa második negyed elején 6–21-re is állt, mielőtt beindult és 42–28-ra fordított. A Bama a végén csak szépíteni tudott egy TD-vel, így 42–35 lett a vége.

A másik ágon, a Rose Bowlon a 2. kiemelt Oregon a bajnoki címvédő Florida State-tel találkozott, s kiegyenlített első félidő (18–13) után állva hagyta ellenfelét. A floridaiak csupán hét pontot szereztek a második félidőben, míg az oregoniak hat touchdownt, s 59–20-szal jutottak a magyar idő szerint január 13-án hajnalban esedékes állami döntőbe.

Az 1/1-es várományosok közül a Kacsákat döntőbe vezető Marcus Mariota 338 passzolt és 62 futott yardig, valamint kettő plusz egy touchdownig jutott egy interception mellett, Jameis Winston viszont 348 passzolt yardja mellett csupán egy TD-t és egy interceptiont tudott felmutatni.

NCAA
SUGAR BOWL

Ohio State Buckeyes (4.)–Alabama Crimson Tide (1.) 42–35
New Orleans, Mercedes-Benz Superdome

ROSE BOWL
Florida State Seminoles (3.)–Oregon Ducks (2.) 20–59
Pasadena, Rose Bowl

AZ ÁLLAMI NAGYDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Ohio State Buckeyes–Oregon Ducks, január 13. 2.30
Arlington, AT&T Stadion

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik