A 13 védő túl sok volt, vereség lett a vége

MÉSZÁROS GERGELYMÉSZÁROS GERGELY
Vágólapra másolva!
2010.10.07. 18:53
null
Les Milesék megúszták (Fotó: Action Images)
Elképesztő végjáték tarkította az egyetemi amerikaifutball-bajnokság ötödik játéknapján a Tennesse Volunteers vendégjátékát a louisianai Baton Rouge-ban. A hazai LSU Tigers rettegett hangulatú stadionjában, a Death Valleyben a vendég Vols fél perccel a meccs vége előtt 14–10-re vezetett. A hazai Tigrisek vezetőedzője, Les Miles elképesztően rosszul menedzselve a játékidőt, rossz snapbe (játékindításba) hajszolta csapata centerét, T-Bob Hebertet. A játékidő lejárt, az esélytelenebb Tennessee játékosai pedig győzelmi mámorban rohantak az öltözőbe, és csak a bíró sípszava csalogatta őket vissza.

A visszajátszásból kiderült, hogy az óriási zűrzavarban tizenhárom (!) Vols-védő tartózkodott a pályán az elrontott LSU-támadás idején, így a louisianai Tigrisek még egy esélyt kaptak a végső győzelemre.

„Nekem kellett hívnom az utolsó játékot – nyilatkozta az összecsapás után a hazai főedző, Les Miles. – Elvesztettem a rádiókapcsolatot a támadó-koordinátorommal, aki berohant a pályára a bírói döntést figyelni."

Miles újabb játékhívása már sikerült: Stevan Ridley időn túli egyyardos futása a megváltást és a további veretlenséget jelentette az LSU-nak, a mennyből a pokolba zuhanó Volunteers-játékosok pedig ezúttal vigasztalanul vonszolták magukat az öltözőbe.

A rosszul cserélő Derek Dooley Vols-főedző és stábja egy hét múlva, a Georgia Bulldogs otthonában talán már megtanul számolni...

ÍME, AZ ESET
 

 

AZ AP SZAKÍRÓI ÁLTAL ÖSSZEÁLLÍTOTT TOP25-ÖS RANGLISTA ELSŐ TÍZ HELYEZETTJE
1. ALABAMA CRIMSON TIDE (5–0)
Az Elefántok kérdőjel nélkül állhatnak a rangsor élén, miután hazai pályán 31–6-ra legyőzték a Florida Gators csapatát. Az Aligátorok négy labdaeladást is produkáltak, és ezen a meccsen a Bama minden hibát kihasznált: lefüleltek egy felugrásos Gators-passzjátékot, később pedig C. J. Mosley 35 yardos interception return TD-nal beállította a végeredményt. Egyszerű játékot játszik a Bama, de azt rendkívül hatásosan: támadásban a szürke, game manager irányító (Greg McElroy), a ligaelső RB páros (Trent Richardson és Mark Ingram), és egy alulfoglalkoztatott, de zseniális elkapó (Julio Jones) a bivalyerős fallal támogatva eddig nem talált vetélytársvédelmet. A Bama védekezőegysége pedig a vörös zónában (a saját gólvonal előtt) verhetetlen: Dre Kirkpatrick CB, Robert Lester FS, Courtney Upshaw LB, vagy Mark Barron SS játékát a héten a South Carolina ellen is megcsodálhatjuk.
 
2. OHIO STATE BUCKEYES (5–0)
Szoros meccset küzdöttek ki a Vadgesztenyék az Illinois otthonában. Terrelle Pryor vendégirányító 104 yardot futott és hetvenhatot passzolt, Dan Herron RB kezébe nyomott TD-labdája pedig a 24–13-as győzelmet jelentette. A héten a Michigant megizzasztó Indiana lesz a Buckeyes vendége.
 
3. OREGON DUCKS (5–0)
Újabb egy helyet léptek felfelé a Kacsák, köszönhetően a Stanford elleni rangadó megnyerésének. Hiába vezetett a vendég Cardinal 21–3-ra, a eugene-i Autzen Stadion fanatikus közönsége győzelembe hajszolta a Darron Thomas QB és LaMichael James RB vezette hazaiakat. James karriercsúcsnak számító 257 yardot futott, huszonkilenc 20+ yardos futásával pedig vezeti a ligát ebben a mutatóban. A Ducks a héten a Washington State Cougars otthonába látogat, ami a két csapat erejét ismerve ujjgyakorlat kell, hogy legyen.
 
4. BOISE STATE BRONCOS (5–0)
Kezd visszaütni a Vadlovak gyengébb konferenciatagsága és menetrendje. Hiába gázolták el a New Mexico State-et 59–0-ra, egy hellyel hátrébb sorolták őket. Kellen Moore irányító újfent tökéletes meccset mutatott be, 196 yardja és három TD-ja versenyben tartotta őt a legjobb játékosnak járó Heisman-díj versenyben. A Toledo elleni erőpróba mér keményebb lesz.
 
5. TEXAS CHRISTIAN (TCU) HORNED FROGS (5–0)
A Keresztény Szarvasbékák védelme lenullázta a Colorado State-et, a Kosoknak momentumaik sem voltak. Andy Dalton TCU-irányító lassan pörgött fel, de 109 yardja és touchdown-passza Jimmy Young elkapónak feltette a koronát a győzelemre. Ed Wesley RB hetvennyolc yardot és 2 TD-t ért el. A Wyoming Cowboys elleni hazai meccs jó előkészület lesz a konferencia-rangadókra.
 
6. OKLAHOMA SOONERS (5–0)
Két helyet léptek feljebb a Telepesek, köszönhetően a Texas Longhorns elleni Red River Rivalry-győzelemnek. Sok hibával játszottak, DeMarco Murray RB futásai viszont rendre megoldhatatlan feladat elé állították a Hosszú szarvúak védelmét. Győzelmével az Oklahoma 2000. október 15. és 162 hét után először kiejtette a Texast a Top 25-ből, amivel a leghosszabb aktív éllovasságot törte meg.
 
7. NEBRASKA CORNHUSKERS (4–0)
Pihenőhetüknek „köszönhetően” estek vissza egy helyet a Kukoricázók, de szükségük is volt erre: a Kansas State Wildcatshez látogatnak ki-ki mérkőzésen.
 
8. AUBURN TIGERS (5–0)
A „kisebb” alabamai csapat a Louisiana-Lafayette gárdáját gázolta el 52–3-ra papírformameccsen.  Onterio McCalebb RB 50 yardos futással, Cam Newton QB 94 yardos átadással vette ki a részét a győzelemből. A Kentucky SEC konferenciabeli kirándulás már nagyobb skalp lehet a Tigriseknek.
 
9. ARIZONA WILDCATS (4–0)
Igazi meglepetés a Vadmacskák védelme, mindössze 230 yardot és tizenegy pontot kaptak átlagban meccsenként. Az Iowa és a California elleni derbi kipipálva, jöhet az Oregon State Beavers elleni Pac-10 konferenciabeli rangadó.
 
10. UTAH UTES (4–0)
Újabb „kiscsapatot” köszönthetünk a legjobb tíz között. A utahi indiánok a Mountain-West konferenciában a TCU legfőbb riválisai, pihenőnapjuk után a héten megmutathatják, mit tudnak: a feljövőben lévő Iowa State Cycloneshoz, az erős Big XII konferencia középcsapatához látogatnak.

 

A TOP25-ÖS CSAPATOK TOVÁBBI EREDMÉNYEI
Clemson Tigers–Miami Hurricanes (#13) 21–30
Iowa Hawkeyes (#15)–Penn State Nittany Lions 24–3
Michigan State Spartans (#17)–Wisconsin Badgers (#20) 34–24
Indiana Hoosiers–Michigan Wolverines (#18) 35–42
University of Nevada-Las Vegas (UNLV) Rebels–Nevada Wolf Pack (#21) 26–44
Oklahoma State Cowboys (#22)–Texas A&M Aggies
38–35
A HÉTVÉGE RANGADÓI
Kansas State Wildcats–Nebraska Cornhuskers (péntek, 13.30 óra, ESPN America, felvételről)
Notre Dame Fighting Irish–Pittsburgh Panthers (szombat, 21.30 óra, Eurosport 2, élő)
South Carolina Gamecocks–Alabama Crimson Tide (vasárnap, 8 óra, ESPN America, felvételről)
Florida Gators–Louisiana State (LSU) Tigers (vasárnap, 10.30 óra, ESPN America, felvételről)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik