Videó: súlyosan megsérült a Vasas korábbi játékosa, de nem jött a mentő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.06. 08:41
null
Christian Müller szerencsére már jól van (Fotó: nordphoto)
A német Regionalligában (negyedosztály) súlyos sérülést szenvedett a hétvégi bajnokin Christian Müller, a KFC Uerdingen játékosa. A Vasasban 2016-ban futballozó német játékost, aki korábban Dárdai Pál csapattársa is volt a Herthában, az intenzívre szállították, azonban a pályán csak hosszú percek után érkezett meg a segítség.

Drámai jelenet zajlott le a Wuppertal–Uerdingen találkozón, Christian Müllert csúnyán lekönyökölte az ellenfél egyik játékosa. A 33 éves középpályás arcát másodpercek alatt vér borította, a csapat fizioterapeutája futott be a pályára, hogy segítséget nyújtson neki.

Láthatóan szakszerűbb ellátást kellett volna kapnia a földön fekvő játékosnak, de a segítség nem érkezett. A stadion hangosbemondója is jelezte a mentősöknek, hogy az ő segítségükre várnak a pályán – azonban semmi nem történt.

Végül a hazai csapat munkatársai mentek oda az egyik mentőautóhoz és hozták a hordágyat, őket követték a mentősök. Az egyik Wuppertal-játékos meg is lökte az egyik mentőst, így adva a tudtára, hogy már rég segítséget kellett volna nyújtson.

A Wuppertal klubvezetője azt mondta a Reviersportnak, hogy 16 mentős biztosította a mérkőzést, de ő csak négyet látott, majd kettőt, akik a lelátót felügyelték. Hogy hová tűnt a maradék tíz mentős, nem tudta.

Sajtóhírek szerint egy, a helyszínen tartózkodó személy hivatalos panaszt nyújtott be segítségnyújtás elmulasztása miatt, így minden bizonnyal jogi következménye is lesz a történetnek.

Müller – aki agyrázkódást és orrcsonttörést szenvedett – már jobban van, a kórházat is elhagyhatta. A meccset az Uerdingen 1–0-ra megnyerte, 16 forduló után vezeti a Regionalliga nyugati csoportját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik