Videó: lélegzetelállító – 28 500 fős karácsonyi drukkerkórus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.26. 12:25
Rekordlétszámot hozott a német második ligában szereplő Union Berlin labdarúgócsapatának tradicionális karácsonyi ünnepe: 28 500 szurkoló énekelt együtt gyertyafénynél a Stadion An der Alten Förstereiban. A látvány és a hangulat megkapó és lélegzetelállító.

Ez volt az Union Berlin tizenharmadik karácsonyi „stadionünnepe”, az eddigi rekordlétszámot közel ezer fővel sikerült megdönteni 2015-ben. A történet 2003-ban kezdődött, amikor az Union 89 drukkere úgy döntött (nem teljesen legálisan), hogy beoson az együttes stadionjába, és a felezővonalnál forralt borral, süteménnyel és karácsonyi dalok eléneklésével köszönti az ünnepet.

Az ötlet annyira jónak bizonyult, hogy a klub egyből felkarolta a rendezvényt, és a karácsonyi éneklés alaposan kinőtte magát: 2010-ben már tízezer ember látogatott ki a Stadion An der Alten Förstereiba. A ceremónián hagyományosan 19 órakor alszik ki a világítás, csak a gyertyák tízezrei világítják meg az arénát – majd 90 perces éneklés következik az Emmy Noether Gimnázium kórusának vezérletével, a végén pedig a helyi tiszteletes, Peter Müller mond imát és mesél el egy karácsonyi történetet. Az ünnepet az Union-klubhimnusz (az Eisern Union) eléneklése zárja.

Az ünnepség az Union bérleteseinek ingyenes, de más is bejuthat, igaz, a „külsősöknek” belépőt kell fizetniük – a bevétel egészét a berlini klub utánpótlás-szakosztályai kapják meg.

Néhány szurkoló kezdeményezéséből népünnepély lett: az Union karácsonya valódi különlegesség (Fotó: Union Berlin)
Néhány szurkoló kezdeményezéséből népünnepély lett: az Union karácsonya valódi különlegesség (Fotó: Union Berlin)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik