Mint beszámoltunk róla, a Dárdai Pál irányította Hertha BSC 2–1-re kikapott a VfB Stuttgart vendégeként, pedig a szünetben még előnyben volt.

A második Mario Gomez-találatnál a gólpasszt jegyző Christian Gentner édesapja is a helyszínen tekintette meg a találkozót. Herbert Gentner végig is nézte a mérkőzést, a lefújás után néhány másodperccel azonban váratlanul összeesett.

Az egész klub gyászolja Gentner édesapját (Fotó: AFP)

A sport1.de beszámolója szerint a stadionban dolgozó orvosok azonnal a VIP-szektorhoz rohantak, ahol megpróbálták újraéleszteni a VfB csapatkapitányának édesapját, de néhány perc után már látszódott, nem sok esély van arra, hogy sikerrel járnak.

A futballistát azonnal értesítették, hogy baj van, de mire az öltözőből felért a páholyhoz, az orvosok már azzal a szomorú hírrel fogadták, hogy nem tudták megmenteni édesapját.

A stadiont azonnal kiürítették, a sokkban lévő játékosok és edzők jelezték, nem adnak senkinek interjút a szörnyű tragédia miatt. Hogy mi okozta pontosan Herbert Gentner halálát, arról egyelőre nincs hivatalos információ.