Sajátos Schalke 04: 0 pont, 4 forduló után

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2010.09.20. 12:54
null
Zuhanórepülésben: pocsékul szerepel eddig a Schalke (Fotó: Reuters)
Felix Magath, a Bundesligában pont nélkül sereghajtó Schalke 04 vezetőedzője a gelsenkirchenieknél eltöltött időszaka legsötétebb napjának nevezte a vasárnapit. A „királykékek" pocsék játékkal szenvedtek sima, 3–1-es vereséget a Borussia Dortmundtól a Ruhr-vidéki derbin.

„Ez volt a legrosszabb napom a Schalke kispadján, ráadásul még sosem szenvedtem négy vereséget a szezon elején egyik csapatnál sem" – mondta Magath, aki elmondta: teljesen elvesztette önbizalmát csapata.

„Ilyet még nem is láttam. Teljes a bizonytalanság, a vereségek mély nyomot hagytak a csapatban".

Jellemző, hogy még az ősi rivális Dortmund trénere, Jürgen Klopp is teljesen értetlenül állt a Schalke gyalázatos játéka előtt.


„Fogalmam sincs, mitől van ilyen állapotban a Schalke – nyilatkozta – Mi mindenesetre remekül játszottunk, végig sokkal jobbak voltunk, teljesen megérdemeltük a győzelmet."

A Schalke, amely a tavalyi évadban sokáig versenyben volt a bajnoki címért, és a nyáron rekordot jelentő 37 millió euróért vásárolt új játékosokat, csak vergődik. Vasárnap egy percig sem volt egy súlycsoportban a Ruhr-vidéki derbire Gelsenkirchenbe látogató ősi vetélytárssal, és teljesen megérdemelten szenvedett vereséget. A Kicker szakírói elég keményen ítélték meg a Revierderbyn alulmaradó Schalkét: két játékos (Rakitic és Sarpei) a legrosszabb osztályzatot (6) kapta, míg a lap egyedül Neuer teljesítményét tartotta jónak.

Felix Magath előtt két lehetőség áll: vagy a kitűzött célt (középtávon a bajnoki cím megszerzését) vagy a célt szolgáló eszközt, a csapatot kell módosítania. Tény, hogy a tavaly nyáron nagy reményekkel szerződtetett mester keze alatt új értelmet nyert a Schalke 04 neve: 0 pont 4 forduló után – gúnyolódtak vasárnap a dortmundi szurkolók.

A Schalke mindenesetre a klubtörténet legpocsékabb Bundesliga-rajtján van túl (akárcsak Magath mester!), és a játékosok is elég nehezen tudták feldolgozni az eddig történteket.

„A szurkolóink többet és jobbat vártak, de úgy tűnt, a csapat nem is derbiként tekint a meccsre. Olyan volt nekem, mintha barátságos mérkőzésen lettünk volna" – értetlenkedett a válogatott kapus, Manuel Neuer.

„Ez elképesztően gyenge volt, mélyebbre ennél nem süllyedhetünk" – kommentált a Schalke-védő Benedikt Höwedes.

ÖT SCHALKE- ÉS EGY DORTMUND-IGAZOLÁS...
SCHALKE          
Játékos Vételár (euró)
Mérkőzés Gól Kicker-átlag* Kicker-helyezés
Klaas-Jan Huntelaar 14 millió 2 1 4.25 188.
José Manuel Jurado 13 millió 2 0
Christoph Metzelder 3 0 5.67 234. (utolsó)
Nicolas Plestan 2 0
Raúl 4 0 4.63 215.
           
DORTMUND          
Kagava Sindzsi 350 000 4 3 2.00 2.
* 6.00 a legrosszabb          
A BUNDESLIGA ÁLLÁSA
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,bul,2010/04,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe Ez a blokk a cikkszerkesztőben nem tud megjelenni, de a front-enden látszani fog ebben a pozícióban
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik