RB Leipzig: Willi Orbán már a jövő héten edzésbe állhat

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 11:16
null
Willi Orbán hamarosan visszatérhet, a pályán azonban nem láthatjuk egyelőre (Fotó: AFP)
A német Bild információi szerint az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgója, Willi Orbán már a jövő héten edzésbe állhat, ezt Julian Nagelsmann vezetőedző is megerősítette.

 

Willi Orbán hosszú ideje sérüléssel bajlódik – ebben az idényben csupán 14 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken összesen 1 gólt szerzett. A magyar válogatott védő azonban a jövő héten már edzésbe állhat – írja a német Bild.

A 27 esztendős játékos novemberben esett át térdműtéten. Szinte mindig újabb és újabb dátumot tűztek ki a visszatérésére, most úgy tűnik, ennek valóban eljöhet az ideje, és a Bundesliga-idény második felére teljesen egészséges lehet. Orbánnal kapcsolatban az RB Leipzig vezetőedzője, Julian Nagelsmann is megszólalt.

„Most már egészen jól mozog. Nekijól jöttez a szünet, hiszen most minden egy helyben áll, ez pedig azt jelenti, hogy majd több meccsen léphet pályára” – mondta Nagelsmann.

Normális körülmények között lehet, hogy már véget ért volna Orbán idénye, azonban a bajnokság május előtt nem fog újrakezdődni a koronavírus-járvány miatt. Ráadásul ez a magyar válogatottnak is jó hír, hiszen remélhetőleg újabb sérülés nélkül készülhet majd a Bulgária elleni Nemzetek Ligája-playoff-mérkőzésre, amelyet a bolgár szövetség alelnöke szerint novemberben rendezhetnek meg – hivatalos időpont azonban még nincs.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik