RB Leipzig: „Szoboszlai nagyszerű játékos; Gulácsi húzóember”

FARKAS MÁTÉFARKAS MÁTÉ
Vágólapra másolva!
2020.01.30. 13:24
null
Markus Krösche, az RB Leipzig sportigazgatója is előadást tartott a düsseldorfi SpoBiS-konferencián (Fotó: sponsors.de)
A legfontosabb német sportüzleti rendezvényen, a düsseldorfi SpoBiS konferencián az RB Leipzig sportigazgatója, Markus Krösche nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak a lipcsei klub magyar kapusáról, Gulácsi Péterről és kíváncsiak voltunk, mi a véleménye a Red Bull Salzburgban pallérozódó Szoboszlai Dominikról.

 


A düsseldorfi SpoBiS konferencián a scouting és a fiatal játékosok beépítése kapcsán előadó Markus Krösche kiemelte, hogy az RB Leipzig kiterjedt hálózatában a közép-európai piacot is folyamatosan figyelik és kutatják a tehetségeket. Erről beszélt az előadását követően a Nemzeti Sportnak is.

„Nálunk nem a nemzetiség, hanem a minőség számít. A közép-európai piacon az egyes országokat külön kezeljük, de ez igaz az egész világra. Legyen szó indiai, spanyol, cseh vagy magyar játékosról, ha megfelelő színvonalat képvisel, és segítségünkre lehet, megpróbáljuk leigazolni. Gulácsi Péter is egyértelműen az egyik húzóemberünk, vitathatatlanul a csapat első számú kapusa. Az előző évben és a mostani idényben is remek munkát végzett” – fogalmazott Krösche, akit a testvércsapatban pallérozódó, ebben az idényben a Red Bull Salzburg alapemberévé váló Szoboszlai Dominikról is kérdeztünk.

„Szoboszlai Dominikot nagyszerű játékosnak tartom. Láttuk, hogy a Bajnokok Ligájában is jó teljesítményt nyújtott” – reagált a sportigazgató.

Ugyanakkor a testvérklubhoz tartozás nem jelent egyenes utat a Lipcse keretébe.

„Ezt láttuk Haaland kapcsán is. Ebben a helyzetben a játékos maga döntött úgy, hogy a közvetlen riválisunkhoz szerződik, erre sajnos nem volt ráhatásunk” – a Dortmundba szerződő csatárra a konferencián tartott előadásában tért ki Krösche egy kérdésre válaszolva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik