RB Leipzig: hosszabbított a francia védő – hivatalos

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.07.31. 12:42
null
Dayot Upamecanót több klub is vitte volna, mégis marad Lipcsében (Fotó: AFP)
Véget értek a Dayot Upamecano jövőjével kapcsolatos találgatások, az RB Leipzig francia védője két évvel, 2023-ig meghosszabbította jövő nyáron lejáró szerződését – adta hírül a lipcsei együttes hivatalos oldala.

 

A 21 éves, a korosztályos francia válogatottakat megjáró védő 2017-ben a klub osztrák „testvérétől”, a Red Bull Salzburgtól került 10 millió euróért Lipcsébe, ahol a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló védelem meghatározó játékosává vált. Jó teljesítményére több klub is felfigyelt, szóba hozták többek között a Bayern Münchennel, a Real Madriddal, a Barcelonával, az Arsenallal és a Tottenhammel is, ő azonban végül a hosszabbítás mellett döntött.

„Nagyon jól érzem magam a Leipzignél, az összkép határozottan tetszik. Nagyszerű megbeszélést folytattunk Oliver Mintzlaff-fal, Markus Kröschével és Julian Nagelsmann-nal, ez is csak megerősített abban, hogy jó döntést hozok az új szerződés aláírásával. Fiatal és sikerre éhes csapatunk van, szeretnék hozzájárulni a következő szintlépéshez és a céljaink eléréséhez” – mondta Upamecano.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik