RB Leipzig: Ha jó edző akarsz lenni, nézzél Liverpool-meccseket – Nagelsmann

Vágólapra másolva!
2020.02.14. 14:28
null
Nagelsmann szerint a Liverpool a követendő példa (Fotó: AFP)
A Bundesliga történetének legfiatalabb vezetőedzőjeként nagy hangsúlyt fektet a tanulásra az RB Leipziget irányító Julian Nagelsmann, aki elárulta, honnan merít ihletet.

 

„Sokat nézem a Liverpool és a Manchester City mérkőzéseit. Az előző idényben a City rendkívül rugalmas volt, többféleképpen, különböző taktikával tudta elkezdeni a meccseket. Mindig lenyűgöző figyelemmel követni Pep Guardiola csapatait.”

„A Liverpool rengeteget fejlődött, különösen labdabirtoklásban és változatosságban. Jürgen Klopp első két évében inkább a kontrák jellemezték a játékot, jelenleg nálunk is ez a folyamat megy végbe az RB Leipzignél, igyekszünk arra törekedni, hogy ne kizárólag erre hagyatkozzunk.”

A 32 éves szakember kitért arra, manapság hogyan lehet a legjobban fejleszteni a szakmai tudást.

„Ha jó edző akarsz lenni, nézzél Liverpool-meccseket. Hihetetlen, mit csinálnak. Ezekből a teljesítményekből lehet tanulni, de még fontosabb, hogy átvegyük az őket jellemző mentalitást. Döbbenetes, huszonkét ponttal vezetik a bajnokságot, de még többet akarnak, és sorra nyerik a mérkőzéseket. Ez fontos üzenet a játékosoknak, különösen a fiataloknak. Ezt a sikeréhséget kell megtanulniuk, nem számít, hogy már majdnem bajnok vagy, továbbra is csak nyersz, nyersz és nyersz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik