RB Leipzig: a klub 75 millióért sem adja el a játékosát

Vágólapra másolva!
2017.07.19. 12:07
Dietrich Mateschitz, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig tulajdonosa a SportBildnek elárulta, a gárda egyik játékosáért néhány napja 75 millió eurós ajánlatot tett egy meg nem nevezett klub.

„Nem adunk el olyan futballistát, akinek élő szerződése van a klubbal, csak azért, hogy pénzt csináljunk az illetőből – idézi a Red Bull italgyártó cég alapítóját a német újság. – Nemrég kaptunk egy hetvenöt millió eurós ajánlatot Naby Keitáért, de ő a Leipzig játékosa, és kitölti a velünk kötött megállapodását.”„Nem adunk el olyan futballistát, akinek élő szerződése van a klubbal, csak azért, hogy pénzt csináljunk az illetőből – idézi a Red Bull italgyártó cég alapítóját a német újság. – Nemrég kaptunk egy hetvenöt millió eurós ajánlatot Naby Keitáért, de ő a Leipzig játékosa, és kitölti a velünk kötött megállapodását.”

„Keita eladása nem pusztán a rajongók számára mutatná azt, hogy nem bízunk bennük, hanem a játékostársai felé is rossz üzenetet hordozna. Ott van például Timo Werner, aki szintén elég keresett futballista.”

A Sky Sports úgy véli, az angol Liverpool tette a Leipzignek a szóban forgó ajánlatot.

A 22 esztendős Naby Keita 2016 nyarán igazolt Lipcsébe, értékét a transfermarkt.de piaci hírportál 27 millió euróra becsüli. A guineai válogatott középpályásnak 2020 júniusáig van érvényes szerződése a német egyesülettel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik