Lőw Zsolt (Fotó: Nemzeti Sport)

 

„A következő napokban döntök a jövőmről – felelte sejtelmesen a Nemzeti Sport megkeresésére a 39 esztendős Lőw Zsolt. – Addig azonban szeretnék a világtól elvonultan gondolkodni, hamarosan tisztázódik a sorsom. Fontos elhatározás előtt állok.”

Christof Kneer újságíró úgy tudja, honfitársunk a franciaországi kalandon kívül több lehetőség közül válogathat. A Süddeutsche Zeitung információja szerint az RB Leipzig hamarosan hosszabbít Ralph Hasenhüttl vezetőedzővel – Ralf Rangnick sportigazgató már tárgyal az osztrák trénerrel –, akinek tervei között szerepel a közös munka folytatása a lipcsei klub segítőjével. Mi történik azonban, ha elválnak a Leipzig és a jelenlegi szakvezető útjai?

A Bild három forgatókönyvet vázolt. Az egyik, hogy Rangnick egy évre leül a kispadra, és 2019-től átadja a stafétát a Hoffenheimtől érkező Julian Nagelsmann-nak. A másik, hogy az eddigi másodedző, Lőw Zsolt kap lehetőséget, de az sincs kizárva, hogy Marco Rose, a Salzburg trénere lesz a befutó. Utóbbi esetben a magyar szakember előtt reális cél lehet korábbi munkaadója, a Salzburg vezetőedzői posztja – ha az Európa-ligában a legjobb négy közé kerülő osztrák bajnokcsapat is Lőw Zsolttal képzeli el a jövőt.