Németország: tömegverekedés Berlinben, egy labdarúgó kórházban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.22. 19:20
null
Több tucat néző esett egymásnak a Berliner SC és a Sparta Lichtenberg amatőr ligás mérkőzést követően (Fotó: Bild)
Brutális verekedés tört ki vasárnap az amatőr Berlin-ligában a Berliner SC és a Sparta Lichtenberg labdarúgó-mérkőzés lefújását követően, miután az egyik hazai szurkoló berohant a pályára és megtámadta Steven Rosenkrantzot, a Sparta játékosát. Pillanatok alatt elszabadult a pokol, több tucat néző esett egymásnak a gyepen, a rendőrség vetett véget a káosznak.

Rosenkrantz a hazai csapat padja előtt haladt el, mikor megtámadták. Számos játékos és szurkoló csatlakozott, óriási verekedést alakult ki. A helyzet súlyosságát tovább fokozza, hogy szemtanúk szerint egy férfi fegyverrel támadt.

„Az egyik néző szúrófegyvernek látszó tárgyat rántott elő a kabátja alól” – Dragan Kosztics, a Sparta edzője így számolt be az esetről a Futball Wochének.

 

Először csak kapta a pofonokat Rosenkrantz... (Fotó: FuPa.net)
Először csak kapta a pofonokat Rosenkrantz... (Fotó: FuPa.net)

Pár perccel később lenyugodtak a kedélyek, ekkor azonban Rosenkrantz nekiesett két támadójának, melynek következtében ismét egymásnak feszült a két tábor. A játékvezetők mit sem sejtettek a történtekről, ugyanis a 2–2-re végződő parázs hangulatú találkozó vége után azonnal elhagyták a pályát. A brutalitásnak végül a helyszínre siető rendőrök vetettek véget.

 

... pár perccel később visszavágott a Berliner SC szurkolóinak (Fotó: Bild)
... pár perccel később visszavágott a Berliner SC szurkolóinak (Fotó: Bild)

Rosenkrantzot állkapocstöréssel, illetve súlyos orr- és szemsérülésekkel kórházba szállították, ahol sikeres műtéten esett át.

„Jól sikerült a beavatkozás – üzent Rosenkrantz a kórházból a Facebook-oldalán keresztül. – Rendkívül szerencsés vagyok, el is veszíthettem volna a látásom.”

 

Rosenkrantznak eltört az állkapcsa és az orra, illetve majdnem elvesztette a látását (Fotó: Facebook/Steven Rosenkrantz)
Rosenkrantznak eltört az állkapcsa és az orra, illetve majdnem elvesztette a látását (Fotó: Facebook/Steven Rosenkrantz)

„Teljes mértékben sokkolt a mérkőzést követő brutalitás. Az erőszak nem része a labdarúgásnak, nincs mentség a történtekre. Ellenőriznünk kell, hogy mindent megtettek-e a hazaiak a mérkőzés biztosítása, valamint a játékosok és a nézők biztonságának megőrzése érdekében” – mondta Michael Schulz, a Berlini Labdarúgó-szövetség (BFV) elnöke a Berliner Zeitungnak.


„Alaposan megvizsgáltuk az incidensről készült felvételeket és eltiltottuk az egyik játékosunkat. Soha többé nem léphet pályára nálunk” – idézi a Berliner Zeitung Hans-Joachim Fenskét, a Berliner SC elnökét.

 

A BFV és a rendőrség is nyomozást indított az ügy kapcsán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik