A Cloppenburg az ötödosztálynak megfelelő Oberliga Niedersachsen-csoportjában az utolsó, 16. helyen telelt. Tizenkét fordulóval a bajnokság vége előtt hat pontra van a bennmaradást jelentő 12. pozíciótól. A téli szünetben a klub vezetőedzőt cserélt: Olaf Blancke december közepén a tabellán negyedik SV Atlas Delmenhorsthoz szerződött, helyét pedig Imke Wübbenhorst vette át.

Wübbenhorst játékosként két U19-es Európa-bajnokságot nyert a német válogatottal. A Cloppenburgnál fejezte be játékos-pályafutását, majd a klub női gárdáját irányította. A vezetőség annyira elégedett volt munkájával, hogy néhány nappal karácsony előtt a bajnokságban gyengélkedő férfiak vezetőedzőjének nevezte ki. Wübbenhorstnak tizenkét fordulója van arra, hogy kiharcolja a bennmaradást új csapatával.

A Die Weltnek adott interjúban hosszasan beszélt arról, nőként milyen helyzetekkel kellett megbirkóznia a férfi szakágban. Mint mondta, több klubnál jelentkezett már a férficsapat edzői posztjára, de rendre elutasították, gyakran nem titkolván azért, mert nő.

Az első hetek munkája alapján úgy tűnik, a játékosok elfogadták Wübbenhorstot, de nem mindenki volt ennyire nyitott. Állítólag az előző tréner segédedzője – aki Blancke távozása után is maradt az együttesnél – kijelentette, ő nem szedeget bójákat egy nőnek. Az illető már nem a klub alkalmazottja. Egy másik személy azt kérdezte tőle, nem kellene-e egy „sziréna” a fejére, hogy a játékosok meghallják, ha az öltözőbe tart, s fel tudjanak öltözni, ha épp meztelenek.

„Nem kell felöltözniük. Profi vagyok. A játékosok péniszhossza alapján állítom össze a kezdőcsapatot” – kontrázott vissza csattanós válaszával Wübbenhorst.

Wübbenhorst egyébként valóban profi módszerekkel készíti fel csapatát. Első lépései egyikeként bevezette a videoelemzést, valamint minden játékosa egyéni és posztspecifikus gyakorlatokat végez.

A Cloppenburg számára február 24-én folytatódik a pontvadászat: a tabellán csak rosszabb gólkülönbséggel második helyen álló HSC Hannover vendége lesz a 2019-es nyitányon.