Németország: példátlan büntetést kapott a Hamburg a feltüzelt szurkolói miatt

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.11.27. 17:17
null
A Hamburg szurkolói nem fogják vissza magukat, ha a St. Pauli elleni derbiről van szó (Fotó: Twitter/FOX Soccer))
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) a 2. Bundesligában szereplő Hamburgot 250 ezer euróra (kb. 80 millió forint), a St. Paulit pedig 180 ezer euróra (kb. 60 millió forint) büntette meg, miután a szurkolók tűzijátékot használtak a szeptemberi derbin. Az előbbi a valaha volt legnagyobb pénzbüntetés Németországban, utóbbi a második.

 

A szeptemberi derbin a St. Pauli hazai pályán fogadta a Hamburgot, s ahogyan arra számítani lehetett, a szurkolók feltüzelt állapotban érkeztek a derbire. Arra azonban senki sem gondolt, hogy a nézőtéren szó szerint a tűzzel fognak játszani. A St. Pauli szurkolói ugyanis tűzijátékot kezdtek a magasba lőni, a Hamburg-drukkerek pedig óriási görögtűzzel válaszoltak.

 




 

A kisebbik hamburgi csapat „megúszta” 180 ezres büntetéssel, a városi rivális nagyobb, 250 ezres csekket kapott a DFB-től. A Bild szerint a Hamburg fellebbez majd a döntéssel szemben, míg a St. Paulinál egyelőre nem döntöttek arról, hogy a „nagy testvérhez” hasonlóan cselekednek-e – írja Twitter-oldalán Felix Tamsut, német újságíró.

 



A korábbi rekordbüntetés a Mainzhoz köthető, a klubot 166 ezer euróra (kb. 54 millió forint) büntették meg októberben, a Kaiserslautern elleni Német Kupa-mérkőzés után.

 




A meccset egyébként a St. Pauli 2–0-ra megnyerte, a tabellát azonban a Hamburg vezeti a német másodosztályban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik