Németország: Oliver Kahn lehet a Bayern München ügyvezetője

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.02.24. 16:23
A korábbi Európa-bajnok kapus és csapatkapitány, Oliver Kahn lehet a Bayern München labdarúgóklub következő ügyvezetője.

„Oliver Kahn egy évig a vezetőség tagja lesz, így tizenkét hónapunk lesz kölcsönösen megismerni egymást” – nyilatkozta vasárnap Uli Hoeness klubelnök.„Oliver Kahn egy évig a vezetőség tagja lesz, így tizenkét hónapunk lesz kölcsönösen megismerni egymást” – nyilatkozta vasárnap Uli Hoeness klubelnök.

A jelenlegi ügyvezető, a 63 éves Karl-Heinz Rummenigge szerződése 2021 végéig szól. Hoeness hozzátette, jelenleg nincs más jelöltjük a posztra.

Kahnnak nincs klubvezetői tapasztalata, jelenleg a ZDF televízió-csatorna szakértőjeként tevékenykedik, illetve az általa alapított Goalplay nevű céget vezeti, amely az edző munkáját segíti multimédiás szakanyagokkal.

A 49 éves korábbi kapus 1994 és 2008 között védte a Bayern hálóját, ebben az időszakban a Bundesligát nyolc, a Német Kupát öt, a Bajnokok Ligáját és az UEFA-kupát pedig egy-egy alkalommal nyerte meg. A német válogatottal 1996-ban Európa-bajnok, 2002-ben világbajnoki döntős, 2006-ban pedig vb-bronzérmes volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik