Németország: Löw pontot tett Neuer és Ter Stegen balhéjára

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.10.04. 13:49
null
Joachim Löw döntött (Fotó: AFP)
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pénteken kihirdette keretét a gárda soron következő két mérkőzésére – a szakember egyúttal pontot tett a Manuel Neuer és Marc-André ter Stegen közti vitára is.

 

Mint megírtuk, állítólag egyre nagyobb a feszültség a német válogatottnál Neuer és Ter Stegen rivalizálása miatt – a Barcelona kapusa a legutóbbi válogatott mérkőzések után adott hangot nemtetszésének, amiért továbbra is a kispadon kap helyet, szemben a Bayern München hat évvel idősebb kapuvédőjével.

A nyilatkozat odáig vezetett, hogy német sajtóhírek szerint Neuer 2020-ban az Európa-bajnokság után lemondhatja a válogatottságot emiatt.

Ezt követően Uli Hoeness, a Bayern München elnöke kifakadt a német szövetségre, s azzal fenyegetőzött, hogy ha le merik váltani Neuert, akkor nem engedi el a német válogatottba a játékosait.

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya pénteken keretet hirdetett, s az újságírók kérdésére elmondta, hogy leült beszélni a kialakult feszültség kapcsán Neuerrel és Ter Stegennel is, segédjével, Andreas Köpkével pedig úgy döntöttek, hogy a Dortmundban sorra kerülő, Argentína elleni felkészülési találkozón Ter Stegen véd, míg Tallinnban, az észtek elleni Eb-selejtezőn már Manuel Neuer áll majd a német kapuban.


Löw a Bildnek hozzátette, véleménye nem változott abban a tekintetben, hogy Neuer a válogatott első számú kapusa, s ha Németország kijut, illetve addig nem történik semmi váratlan, akkor ő lesz a csapatkapitány az Európa-bajnokságon is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik