Németország: Király korábbi csapata a harmadosztályban sem indul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.02. 16:40
null
Iszmaik továbbra is támogatja az 1860 Münchent (Fotó: AFP)
Haszan Iszmaik, az 1860 München többségi tulajdonosa péntek délután bejelentette, nem fizeti ki a német harmadosztályban való szerepléshez szükséges 10 millió eurós licencet. Ez gyakorlatilag a profi labdarúgás végét jelenti a nagy múltú klubnál, amely így legjobb esetben a negyedik vonalban, de az sem kizárt, hogy az ötödosztályban indul a következő szezonban.

Az 1860 München évek óta botladozott a másodosztályban, napokkal ezelőtt a Jahn Regensburgtól szenvedett vereséget az Allianz Arénában az osztályozó második mérkőzésén, így kiesett a Bundesliga 2.-ből. A szurkolók nem véletlenül keltek ki magukból és dobáltak be tárgyakat, székeket a pályára, hiszen sejtették, hogy ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a Simon Krisztiánt foglalkoztató csapat.

A harmadosztályban a televíziós bevételek jóval elmaradnak a másodosztályétól, illetve az Allianz Arénában sem „két fillér” lejátszani egy-egy mérkőzést – a szponzorokról nem is beszélve. A gárda minden bizonnyal szétszéled, hiszen a klub jó néhány futballistája többre hivatott annál, hogy a harmadosztályban rúgja a bőrt. Jogos a kérdés, hogy akkor mitől a rossz szereplés…

Egy szó mint száz, Haszan Iszmaik bejelentése után a német sajtó már temeti az 1860 Münchent. A Bild azt írja, hogy ezzel a döntéssel el is dőlt a klub jövője és megszűnni látszik a profi labdarúgás az egyesületnél.

Az még egyelőre kérdés, hogy a negyedik vonalban, vagy az ötödosztályban szerepel-e tovább a csapat. Németországban a harmadosztály még országos kiterjedésű, azonban attól lefelé regionális csoportokra tagozódik.

A jordániai üzletember 2011-ben vásárolta meg a klub 60 százalékos tulajdoni résztét és invesztált 18 millió eurót a csapatba. Nagy tervei voltak, előbb az élvonalba szeretett volna visszajutni, majd a rendszeres európai kupaszereplés lett volna a célja. Iszmaik azt is elmondta pénteken, hogy továbbra is támogatja a csapatot.

Az 1860 München a 2003–2004-es szezonban esett ki a Bundesligából, azóta szerepelt a másodosztályban. Az utóbbi három kiírásban egyszer a 15., kétszer a 16. helyen végzett a 18 csapatos bajnokságban.

„Mindannyiunk álma, hogy ismét a Bundesligában szerepeljünk, egy napon pedig a Bajnokok Ligájában lépjünk pályára. Jó úton járunk, hogy az 1860 Münchent Európa egyik legjobb csapatává tegyük” – mondta Iszmaik 2016 szeptemberében a Kickernek adott interjújában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik