Németország: ismét Marozsán lett a szezon legjobbja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.05. 17:32
Marozsán Dzsenifert választották a 2017–2018-as idény legjobb német női labdarúgójának a Német Sportújságíró-szövetség szavazásán, amelyen a férfiaknál Toni Kroos, az edzőknél pedig Jupp Heynckes örülhetett az elismerésnek.

Marozsán Dzsenifert választották a 2017–2018-as idény legjobb német női labdarúgójának a Német Sportújságíró-szövetség szavazásán. A magyar származású, 86-szoros német válogatott hölgy az első, aki Inka Grings 2010-es sikere óta meg tudja védeni a címét, hiszen tavaly is ő kapta a díjat.

Marozsán számára jelenleg nem a futball az elsődleges: az Olympique Lyon játékosa néhány hete tüdőembóliát kapott, így a gyógyulására igyekszik koncentrálni.

„Nagy megtiszteltetés számomra a díj, örülök, hogy újra méltónak találtak rá a sportújságírók. Ami az egészségemet illeti: az első sokk után most már sokkal jobban vagyok, Lyonban otthon pihenek, és a klub orvosainak felügyelete mellett igyekszem mielőbb teljesen felgyógyulni, mert számomra most ez a legfontosabb” – mondta Marozsán.

A férfiaknál a Real Madriddal BL-t nyerő Toni Kroost találták a legjobbnak, aki a 475 szavazatból 185-öt gyűjtött be, magabiztosan megelőzve a Freiburg támadóját, a 39 voksot kapó Nils Petersent és a harmadik helyre 38 szavazattal befutó Schalke-védőt, Naldót.

Az edzőknél igazán szoros volt a verseny: a Bayernnel a bajnoki címet elhódító 73 éves Jupp Heynckes bizonyult az elmúlt idény legjobbjának – 2013 után másodszor elhódítva a címet. A veterán szakember mindössze két szavazattal előzte meg a Schalke trénerét, a második helyre befutó Domenico Tedescót. A harmadik a Frankfurttal Német Kupát nyerő Niko Kovac lett, aki ma már a Bayern vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik