Németország: Dárdai Mártont meghívták az U16-os válogatottba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.17. 11:14
null
Dárdai Márton is a Herthánál pallérozódik (Fotó: volksstimme.de)
Dárdai Mártont, a Hertha labdarúgócsapatát irányító Dárdai Pál középső fiát meghívták az U16-os német válogatottba, pedig még nincsenek meg a szükséges papírjai.

 

 

Ifjabb Dárdai Pál (akit a német média és a barátok „Palkóként” különböztetnek meg az édesapjától – a szerző) már többször pályára lépett az U18-as, illetve U19-es német válogatottban, és a jelek szerint nagyobbik öccse, Márton is magára öltheti a német címeres mezt. Dárdai Pál a Délmagyarországnak beszélt három fiáról, Palkóról (18 éves), Mártonról (16) és Bencéről (12) is:

„Bence kemény karakter, nem tud veszíteni, ezt még meg kell tanulnia – kezdte legkisebb gyermekével Dárdai Pál. Ez a dac bennem is megvan, apuban is megvolt. Szükség van rá ahhoz, hogy vezérfarkas legyél. Marci ugyanolyan alázatos, mint én voltam, ő a többiekhez képest kevesebb genetikát kapott sebességben, de nagy játékintelligenciája van. Annak ellenére meghívták az U16-os német válogatottba, hogy még nincs meg a papírja. Palkó már kettős állampolgár, ő épp az U19-es német csapat edzésén sérült meg, emiatt pár hetet ki kell hagynia. Megvan a tehetségük, de közel sem biztos, hogy futballisták lesznek.”

 

Egy meccs, nem több - NSO

A tanulás előbbre való, mint a futball - vallja a német U18-as válogatottban bemutatkozó tehetség, aki szerint ma még felesleges azzal foglalkozni, mi lesz évek múlva. Ifjabb Dárdai Pál kitört az osztrák játékosok gyűrűjéből a német U18-as válogatott szerelésében (Fotó: Imago) A legifjabb Dárdai Pál tizenkét évesen került a Herthához.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik