Németország: Dárdai Márton is betalált a tornagyőztes U17-es válogatottban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.15. 12:37
null
Dárdai fejel, gól! (Fotó: DFB)
A német U17-es válogatott az elmúlt egy hétben Írországban szerepelt az UEFA által szervezett Négy Nemzet Tornáján, amelyen a hazaiak és a németek mellett a cseh és az angol U17-es válogatott szerepelt. A tornát jobb gólkülönbségével a német válogatott nyerte meg az angolok előtt – s a torna utolsó gólját a németeknél szereplő Dárdai Márton szerezte az írek ellen, 4–1-re megnyert szerdai mérkőzésen.

A német válogatott a csehek elleni 1–1-gyel kezdte tornát, ezen a mérkőzésen még nem szerepelt a Herthát edző korábbi magyar szövetségi kapitány, Dárdai Pál fia, Dárdai Márton, aki ezúttal is meghívást kapott a német válogatott keretébe.

Az angolok elleni második mérkőzésen már ő is lehetőséget kapott, Michael Feichtenbeiner szövetségi edző a kezdőcsapat tagjaként küldte pályára Dárdait, aki végig is játszotta a 2–2-vel zárult meccset.

A berlini születésű védő a házigazda írek elleni utolsó mérkőzésen, szerdán is kezdőként kapott lehetőséget, s ezúttal is végig a pályán volt. Sőt, a találkozó 88. percében egy szögletet követően ő szerezte csapata utolsó gólját a 4–1-re megnyert mérkőzésen.

A tornát a német válogatott jobb gólkülönbségével (7–5) nyerte meg a szintén 5 pontot szerző angol (5–3) és az ugyancsak öt pontot gyűjtő cseh (4–3) válogatott előtt, a házigazda írek nulla ponttal zártak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik