Németország: békülés a láthatáron – Matthäus kávézna Löwvel

MTI/B. L.MTI/B. L.
Vágólapra másolva!
2020.10.13. 10:23
null
„Részemről a kritikákban mindig a futball volt a téma, nem ő mint személyiség” (Fotó: AFP)
Számos bírálat után békülékeny hangot ütött meg Joachim Löw szövetségi kapitánnyal Lothar Matthäus, a németek 150-szeres válogatott labdarúgója.

 

A világbajnok exfutballista a Sky tévécsatorna internetes oldalán vezetett kolumnájában közölte, hogy nem személyes ellentétről van szó.

„Ha legközelebb találkozunk, biztosan nem megyünk át az utca túloldalára, hanem megiszunk egy csésze kávét. Részemről a kritikákban mindig a futball volt a téma, nem ő mint személyiség” – írta a korábbi magyar szövetségi kapitány, aki a múlt szerdán Törökországgal játszott 3–3-as felkészülési mérkőzés után élesen bírálta a keret összetételét és a taktikai hibákat.

Löw akkor úgy nyilatkozott, hogy nem haragszik Matthäusra, aki régóta dolgozik elemzőként, és becsüli, hogy véleményt nyilvánít a válogatott ügyeiben.

Az 59 éves Matthäus szombaton nem reagált a Nemzetek Ligájában Ukrajna ellen 2–1-re megnyert meccs után.

„Mindent elmondtam már ebben a témában, és ha nagyon hozzá akartam volna szólni, akkor azt Toszkánából is megtehettem volna” – utalt a legutóbb 2011-ben edzősködő szakember arra, hogy a hétvégén egy találkozón vett részt Olaszországban több 1990-es világbajnokkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik