Németország: 33 évesen befejezte a 10-szeres válogatott védő

Vágólapra másolva!
2020.10.07. 07:08
null
Christian Träsch (jobbra) befejezte pályafutását (Fotó: AFP, archív)
Bejelentette visszavonulását Christian Träsch tízszeres német válogatott labdarúgó – olvasható a Bilden.


A 33 éves futballista legutóbb az arab emírségekbeli al-Vaszlban játszott – egyetlen bajnoki meccset –, de a nyáron elhagyta a csapatot, és azóta Ingolstadtban él a családjával.

„Feltűnt, hogy mennyire élvezem a családommal töltött időt, és hogy milyen jó érzés a feleségemet és a gyerekeket boldognak látni, mert apa itthon van velük. Eljött a megfelelő alkalom, hogy kimondjam: nagyszerű pályafutás áll mögöttem, de ennyi elég volt” – idézi Träscht a Bild.

A jobbhátvédként és védekező középpályásként megismert labdarúgó a Stuttgartban négy, a Wolfsburgban hat évet játszott, a Bundesligában összesen 207, a Bajnokok Ligájában 14 mérkőzésen lépett pályára. A német válogatottban 2009 és 2011 között tíz meccsen szerepelt – ebből kilenc felkészülési találkozó volt –, a 2010-es világbajnokságról bokasérülés miatt lemaradt.

Träsch a Wolfsburg játékosaként 2015-ben Német Kupát és német Szuperkupát nyert. Valaha volt három legjobb csapattársának Kevin De Bruynét, Sami Khedirát és a wolfsburgi klublegendát, Marcel Schäfert nevezte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik