Német Szuperkupa: Kovac trófeával debütált, a Bayern legyőzte a Frankfurtot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.12. 22:19
Niko Kovac irányítása alatt első tétmérkőzését játszotta vasárnap a Bayern München, amely éppen jelenlegi trénere korábbi csapatával, a mögöttünk hagyott szezonban kupagyőztes Eintracht Frankfurttal mérkőzött meg a német Szuperkupáért. A Bayern könnyedén, 5–0-ra nyert.

Robert Lewandowski három gólnál állt meg az Eintracht Frankfurt ellen (Fotó: AFP)
Robert Lewandowski három gólnál állt meg az Eintracht Frankfurt ellen (Fotó: AFP)

A bajoroknak sérülés miatt nélkülözniük kellett Jérome Boatenget, James Rodríguezt, Serge Gnabryt és Renato Sanchest is, míg a világbajnok Corentin Tolisso csak hétfőn csatlakozik majd az együtteshez.

A Frankfurtban rendezett találkozó elején a Bayern próbálta magához ragadni a kezdeményezést, az első nagy helyzetig pedig egészen a 21. percig kellett várni.

Ekkor Joshua Kimmich adta be a labdát a jobb szélről, Robert Lewandowski pedig szépen bújt ki két frankfurti védő árnyékában, és közelről fejjel volt eredményes, 0–1!

Nem sokkal később, a 26. percben egy szöglet után ismét fejjel talált be a lengyel csatár, ezzel már 0–2 állt az eredményjelzőn.

A második félidőben hamar megszerezhette volna Arjen Robben csapata harmadik gólját, ám Frederik Rönnow szép védéssel tartotta életbe a frankfurti reményeket. Alig néhány perc múlva azonban már jött is a harmadik gól, szerzője ki más lehetett volna, mint Robert Lewandowski, aki ezúttal Thomas Müller passzából lábbal volt eredményes, 0–3.

Ezzel Lewandowski a német Szuperkupa történetének legeredményesebb játékosa, immár ötször talált a kapuba a sorozatban.

A Bayern nem állt le, David Alaba adott laposan középre a 63. percben, és az alig néhány perccel azelőtt beálló Kingsley Coman váltotta gólra a beadást, 0–4. Az osztrák védő később megsérült, a 79. percben be kellett kísérni az öltözőbe, s mivel Kovacnak nem volt több cseréje, emberhátrányban játszott az utolsó 10 percben a Bayern.

A hengernek még így sem volt vége, a 85. percben Coman remek csele után Thiago kapta meg középen a labdát, a spanyol játékos nem hibázott, beállította az 5–0-s végeredményt.

A frankfurtiak legnagyobb sztárja, a vb-ezüstérmes Ante Rebic a kispadon kezdett, a 64. percben állt be csereként, de sokat nem tudott hozzátenni a Frankfurt játékához. A Bayern München története során tizenharmadszor hódította el a német Szuperkupát/Ligakupát.

Niko Kovac csapata nagyon könnyedén, megérdemelten nyert ilyen gólkülönbséggel.

A találkozó góljai:

NÉMET SZUPERKUPA
Eintracht Frankfurt–Bayern München 0–5 (Lewandowski 21., 26., 54., Coman 63., Thiago 85.)
Frankfurt, Commerzbank-Arena (51500 néző)
EINTRACHT FRANKFURT:
Rönnow – Abraham, Haszebe, Salcedo – Da Costa, Torró, De Guzmán (Rebic 64.), Willems – Gacsinovics, Fabián (Blum 64.) – Haller (Jovics 76.). Vezetőedző: Adi Hütter
BAYERN MÜNCHEN:
Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – J. Martínez – Robben (Coman 57.), Müller (Goretzka 64.), Thiago, Ribéry – Lewandowski (Wagner 72.). Vezetőedző: Niko Kovac

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik