Német Kupa: Reus és Paco góljával simán győzött a BVB

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.09. 22:44
null
A Dortmundnak nem volt nehéz dolga a Német Kupa első fordulójában (Fotó: Twitter/Borussia Dortmund)
A Borussia Dortmund takarékos, de biztos győzelemmel kezdte a Német Kupa-szereplését, idegenben 2–0-ra legyőzte a harmadosztályú Uerdingen csapatát.

 

A Borussia Dortmund erős kezdővel állt fel a harmadosztályú Uerdingennel szemben, hiszen a Hitz – Piszczek, Akanji, Hummels, Schulz – Weigl, Witsel – Sancho, Reus, Th. Hazard – Paco Alcácer összeállításban vágott neki a találkozónak.

Az első félidőben rengeteg helyzetet alakított ki Lucien Favre együttese, de a gól nem akart összejönni. A második félidőben aztán mégiscsak megszületett az első találat – a 49. percben Akanji ívelte be lágyan a labdát a tizenhatoson belülre, az Marco Reus elé került, aki öt méterről nem hibázott, higgadtan helyezett a kapu bal oldalába (0–1).

A vezető gól után nem vettek vissza a fekete-sárgák, a 70. percben 25 méteres szabadrúgás után Paco Alcácer óriási erővel zúdította a labdát a kapuba, megduplázva a Dortmund előnyét (0–2).

A hátralévő 20 percben már nem szerzett újabb gólt a Borussia, de így is könnyed, 2–0-s győzelemmel lépett tovább a Német Kupa második fordulójába.

NÉMET KUPA, 1. FORDULÓ
Uerdingen (III.)–Borussia Dortmund 0–2
Ingolstadt (III.)–Nürnberg (II.) 0–1
Sandhausen (II.)–Mönchengladbach 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik