Német Kupa: nehezen, de megnyerte első tétmeccsét a Hertha

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.20. 20:26
null
Marvin Plattenhardt (jobbra) másfél év után volt eredményes a Herthában (Fotó: AFP)
Harmadosztályú ellenfele otthonában aratott nehéz kupasikerrel kezdte meg a szezonját a Dárdai Pál irányította Hertha BSC Németországban. 

Az öt éve még a Bundesligában szereplő, a 2018–2019-es idényt viszont már a harmadosztályban megkezdő Braunschweig egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a fővárosiakkal szemben. Dárdai Pál együttese Marvin Plattenhardt bravúros megmozdulása után szerzett vezetést, a 38. percben Marcel Engelhardt kiöklözött labdáját lőtte vissza kapásból a jobb felső sarokba.

A hazai csapat rengeteget dolgozott az egyenlítésért, és fáradozásait a 81. percben siker koronázta. Az albán Mergin Fejzullahu gólja után azonban szinte azonnal válaszolt a Hertha, Vedad Ibisevic Dennis Jastrzembski önzetlen keresztlabdájába nyúlt bele a leshatárról.

A hajrában Dárdai fia, Palkó is beállt, ez volt az ötödik tétmérkőzése a felnőttcsapatban.

A Freiburg a sírból hozta vissza a Cottbus elleni meccsét, a 91. percben Mike Frantz egyenlített, s harcolta ki a hosszabbítást. Frantz két szezon óta nem volt eredményes a Bundesligában, míg a kupában ez volt az első gólja.

A Freiburg a hosszabbításban megszerezte a vezetést, de a Cottbus is visszajött, így a tizenegyesek döntöttek. Ebben a 35 éves, rutinos Tim Kruse hibázott, s ezzel a Freiburg jutott tovább. A Cottbus a Német Kupa előző kiírásában a VfB Stuttgarttól is 2–2 után, szétlövéssel kapott ki.

FRANTZ EGYENLÍTŐ GÓLJA

NÉMET KUPA
1. FORDULÓ
Eintracht Braunschweig (III.)–Hertha BSC 1–2
(Fejzullahu 81., ill. Plattenhardt 38., Ibisevic 83.)
Paderborn (II.)–Ingolstadt (II.) 2–1
(Hünemeier 34., 44., ill. Kittel 76.)
Energie Cottbus (III.)–Freiburg 2–2 tizenegyesekkel 3–5 (Marcelo Freitas 47., Viteritti 103., ill. Frantz 90+1., Petersen 99.)

KÉSŐBB
20.45:
Greuther Fürth (II.)–Borussia Dortmund (Tv:Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik