Német Kupa: magyar góllal nosztalgiázik a döntő résztvevője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.24. 13:45
Szombaton az Eintracht Frankfurt a a Német Kupa döntőjében, a Borussia Dortmund ellen lép pályára. A frankfurtiak eddig négyszer tudták megnyerni a sorozatot, így a döntőig a klub honlapja egy négyrészes nosztalgiázós sorozattal elevenítette fel a szép emlékeket. Nemrég tették közzé az utolsó részt, amelynek magyar vonatkozása is van.

Legutóbb az 1987–1988-es szezonban nyerte meg a Német Kupát az Eintracht. Az ellenfél a Bochum volt. Már-már úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlen marad az állás a rendes játékidőben, ám a 81. percben Détári Lajos egy parádés szabadrúgásgólt lőtt 76 ezer néző előtt a berlini Olimpiai Stadionban. Ezzel a találattal nyerte meg a finálét a Majna-parti együttes.a 81. percben Détári Lajos egy parádés szabadrúgásgólt lőtt 76 ezer néző előtt a berlini Olimpiai Stadionban. Ezzel a találattal nyerte meg a finálét a Majna-parti együttes.

A cikk megemlíti, hogy a kommentátor már előre ráérzett a fantasztikus lövésre. „Vajon ez lesz Détári nagy pillanata? És a labda a hálóban!”

Détári szabadrúgása felejthetetlen – írja az Eintracht Frankfurt hivatalos Facebook-oldala.

Ha szombaton a Dortmund megnyeri a Német Kupát, a Dárdai Pál vezette Hertha BSC (amely hatodik lett a Bundesligában) automatikusan bejut az Európa-liga csoportkörébe.

Huszti Szabolcs egyébként ősszel a kupa első és második fordulójában is játszott a Frankfurtban. Mindkét mérkőzést tizenegyespárbajban nyerte meg az Eintracht.

MÁJUS 27., SZOMBAT
NÉMET KUPA
DÖNTŐ
20.00:
Eintracht Frankfurt–Borussia Dortmund (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik