Német Kupa: közel járt a negyedosztályú csapat a csodához

Vágólapra másolva!
2017.02.07. 21:21
A negyedosztályú Astoria Walldorf nagyon közel járt ahhoz, hogy csodát vigyen véghez a Német Kupa nyolcaddöntőjében, ugyanis tizenegyespárbajra kényszerítette a Bundesliga 2-ben szereplő Arminia Bielefeldet, de végül kiesett. A Hamburg 2–0-s győzelemmel jutott tovább az 1. FC Köln ellen.

A (már jó néhány éve) szebb napokat is megélt Hamburg a bajnokságban meglehetősen jó szezont futó (az Európa-liga-indulásért harcoló) 1. FC Kölntfogadta a Német Kupa egymérkőzéses nyolcaddöntőjében. Némi meglepetésre a HSV került fölénybe a találkozó elején, olyannyira, hogy az 5. percben Gideon Jung meg is szerezte a vezetést, egy kipattanót lőtt be közelről estében a kapuba (1–0).Hamburg a bajnokságban meglehetősen jó szezont futó (az Európa-liga-indulásért harcoló) 1. FC Kölntfogadta a Német Kupa egymérkőzéses nyolcaddöntőjében. Némi meglepetésre a HSV került fölénybe a találkozó elején, olyannyira, hogy az 5. percben Gideon Jung meg is szerezte a vezetést, egy kipattanót lőtt be közelről estében a kapuba (1–0).

Eltartott bő fél óráig, mire magukhoz tértek a korábban Zalaegerszegen is megfordult támadóval, Artjoms Rudnevsszel felálló kölniek: Simon Zoller távoli bombája révén veszélyeztettek, Rene Adlernek nagyot kellett nyújtózkodnia a hárításhoz.

Fantasztikusan második félidőt produkáltak a csapatok, hatalmas iramot diktáltak, sorra jöttek a helyzetek és a lövések mindkét oldalon, igazi kupacsatát láthatott a közönség, de a kapusbravúrok, a labdák elé vetődő védők és a kapufák megakadályozták a gólszerzést.

Egészen a 75. percig, amikor gyönyörű összjáték végén Bobby Wood vezethette a kapura a labdát és a kifutó Thomas Kessler mellett a jobb alsó sarokba gurított (2–0). Ezzel el is dőlt a párharc, a Hamburg közönségszórakoztató mérkőzésen jutott a legjobb nyolc közé.

Az ezzel egy időben zajló másik találkozón a másodosztályú Arminia Bielefeld Tom Schutz szabadrúgásgóljával szerzett vezetést a negyedik vonalban szereplő Walldorf ellen, de Marcel Carl nem kis meglepetésre egyenlített a 78. percben.

A hátralévő időben és a kétszer 15 perces hosszabbításban sem született gól, így tizenegyesek következtek. Az első öt pár során mindkét csapatból egy játékos hibázott, a hatodik körben azonban csak a Walldorfban játszó Jonas Kiermeier, így elmaradt a csoda, a Bielefeld jutott a negyeddöntőbe.

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Hamburger SV–1. FC Köln 2–0
(Jung 5., B. Wood 75.)
Astoria Walldorf (IV.)–Arminia Bielefeld (II.) 1–1 (Carl 78., ill. Schutz 52.) – 11-esekkel 4–5
Bayern München–VfL Wolfsburg 1–0 (Douglas Costa 18.)
Greuther Fürth (II.)–Borussia Mönchengladbach 0–2 (Wendt 12., T. Hazard 36. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik