Német Kupa: Kleinheislert kihagyták, búcsúztak a regionalligás ellen

Vágólapra másolva!
2016.10.26. 20:36
null
Nico Hillenbrand az Astoria győztes gólját ünnepli (Fotó: AFP)
Nagy meglepetésre búcsúzott a labdarúgó Német Kupa 2. fordulójában az élvonalbeli Darmstadt, amely 1–0-ra kikapott a Regionalliga Südwestben (negyedik vonal) szereplő Astoria Walldorftól. A Darmstadt megfizette az árát a pihentetésnek – a szakmai stáb a hétvégi kezdőcsapat öt tagját is kihagyta, Kleinheisler László is pihenőt kapott, így nem játszott a mérkőzésen.

 

A Nico Hillenbrand góljával bravúros győzelmet arató Astoria Walldorf a legalacsonyabb osztályú csapat lesz a nyolcaddöntőben – a harmadik ligából a Sportfreunde Lotte jutott be, az összes többi csapat a Bundesliga vagy a Bundesliga 2. tagja.

A Greuther Fürth a Mainzot búcsúztatta a küzdelmektől – az élvonalbeli csapat még a 79. percben is 1–0-ra vezetett, ám a Fürth a hajrában megfordította a mérkőzést. Megyeri Balázs, a Greuther Fürth magyar kapusa ezúttal nem kapott lehetőséget.

A Hannover 16 perc alatt négy gólt rámolt be a Düsseldorfnak (!), innen nem is volt kérdés a továbbjutó kiléte – a Fortuna szépíteni tudott, de így is kiütötték, a vége 6–1-es hazai siker. Kínkeserves győzelmet aratott a Wolfsburg, amely a Heidenheim otthonában győzött Mario Gomez góljával. A Törökországból hazatérő Gomez csak másodszor volt eredményes új klubjában tétmérkőzésen.

NÉMET KUPA
2. FORDULÓ
Astoria Walldorf (IV. ligás)–
Darmstadt 1–0
Hannover (II.)–Fortuna Düsseldorf (II.) 6–1
Heidenheim (II.)–Wolfsburg 0–1
Greuther Fürth (II.)–Mainz 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik