Német Kupa: félbe kellett szakítani Dárdaiék meccsét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.14. 22:55
null
A Hertha-szurkolók dobálták is a pirotechnikai eszközöket (Fotó: AFP)
A labdarúgó Német Kupa első fordulójában a Dárdai Pál irányította Hertha 2–0-ra legyőzte a harmadik ligás Hansa Rostockot. A találkozót a 78. percben, 0–0-s állásnál félbe kellett szakítani szurkolói rendbontás miatt. A kényszerszünet után a berliniek kiharcolták a továbbjutást. A szintén élvonalbeli Schalke is továbbment, a negyedosztályú BFC Dynamót búcsúztatva.


A fővárosiak joggal reménykedhettek a továbbjutásban, hiszen a sorozat legutóbbi két kiírásában csak a Borussia Dortmund tudta megállítani a Herthát – egyszer az elődöntőben, egyszer a nyolcaddöntőben. Dárdai Pál a mérkőzés előtt leszögezte: a Hansa Rostock nagyon jól szervezett csapat, ráadásul számára már a bajnokság is elkezdődött, így nem lesz könnyű dolguk ellene.

A Ferencváros korábbi védőjével, Oliver Hüsinggel felálló Hansa Rostock jól tartotta magát, az első félidőt lehozta kapott gól nélkül. A vendégeknél volt jóval többet a labda, ám a mezőnyfölényt nem tudták előnyükre fordítani. A 63. percig kellett várni az első igazán veszélyes támadásra: Vladimír Darida trafálta telibe a jobb oldali kapufát, a kipattanót Salomon Kalou nem tudta bepofozni.

A Hertha elkezdett felpörögni, de nem sokkal később le is állhatott: a 78. percben a játékvezető félbeszakította a mérkőzést nézőtéri rendbontás miatt. A berliniek közlése szerint mindkét csapat szurkolói balhéztak, a bíró így az öltözőbe vezényelte a meccs főszereplőit.

Bő tíz perccel később újra kifutottak a gyepre a csapatok, folytatódott a találkozó. Úgy tűnt, hosszabbítás lesz, de a 86. percben betalált a Hertha: Mitchell Weiser a jobb oldalról, 14 méterről kilőtte a hosszú felsőt (0–1).


A hosszabbításban Vedad Ibisevic találata végleg megpecsételte a hősiesen küzdő Hansa Rostock sorsát: a leshatárról léptek ki ketten is a fővárosiak közül, Mathew Leckie vezette be a labdát a tizenhatoson belülre, majd rendkívül önzetlenül hozta kihagyhatatlan helyzetbe a csapatkapitányt, aki az üres kapuba passzolt, beállítva ezzel a végeredményt (0–2).


A Hertha így tehát ott lesz a második fordulóban, míg a Hansa Rostock sorozatban hetedszer búcsúzik az első körben a Német Kupában.

NÉMET KUPA
1. FORDULÓ (A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)

BFC Dynamo (IV.)–Schalke 04 0–2
MSV Duisburg (II.)–1. FC Nürnberg (II.) 1–2
Paderborn (III.)–St. Pauli (II.) 2–1
Hansa Rostock (III.)–Hertha BSC 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik