Német Kupa: elképesztő, 9 gólos mérkőzésen került a négybe a Bayern

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.03. 20:27
null
Sülét (4) a 13. percben lezavarta a játékvezető a pályáról (Fotó: AFP)
A vártnál jóval nehezebben jutott a Német Kupa elődöntőjébe a Bayern München a másodosztályú Heidenheim ellen: ugyan a Bayern a 12. percben megszerezte a vezetést, egy perccel később emberhátrányba került Niklas Süle kiállítása után, amit követően a vendégek fordítani tudtak, ám Lewandowski beállásával a második félidőben már a müncheniek fordítottak gyorsan. A vendégek nem adták fel, s kétgólos hátrányból egalizáltak, ám végül a Bayern a lengyel csatár idénybeli 33. góljával kiharcolta az elődöntős szereplést.

Alig tucatnyi játékperc után megszerezte a vezetést a Bayern: Kimmich szögletére Leon Goretzka érkezett tökéletes ütemben, és bólintott a kapuba 6 méterről Kevin Müller kapus lába között – és ekkor úgy tűnt, semmi sem választja el a Bayernt attól, hogy könnyed győzelmet arasson a Heidenheim ellen, amivel sorozatban tizedszer kerülhetett volna be az elődöntőbe, hogy ott aztán a sorozat történetében rekordnak számító 23. alkalommal küzdhessen majd a fináléért.

Már csak azért is lehetett várni a Bayern-gálát mert a múlt egyértelműen a bajorok mellett szólt: a kupában eddig 50 alkalommal találkozott másodosztályú gárdával, és 42 alkalommal tovább jutott, ráadásul a legutóbbi 16 másodosztályú csapat elleni kupameccsén egyaránt győzött lenyűgöző 52–5-ös gólkülönbséggel.

Valamivel több mint 70 másodperc múlva aztán már egyáltalán nem tűnt sétagaloppnak a hátralévő szűk 80 perc. Thiago hajmeresztően rossz passza után a labdára lecsapó és így gólhelyzetben kilépő Robert Andrichot Niklas Süle a tizenhatos vonala előtt rossz ütemű becsúszással állította meg.

Ugyan Guido Winkmann játékvezető először csak sárgát adott, ám gyorsan a fülére szóltak, hogy nem feltétlenül ez a helyes döntés. Végül videózás után a 45 éves, civilben rendőr visszavonta a sárga lapot és – Rafinha minden tiltakozása ellenére – felmutatta a piros lapot a védőnek.

A vendégek nemsokára kihasználták az emberelőnyt: a kiállítás után megítélt szabadrúgást követően zúgó kapufát lövő csapatkapitány Marc Schnatterer remek beadása után Robert Glatzel egyenlített szép fejessel.

S, ha egy üzlet beindul: a sokat hibázó és körülményesen, lassan futballozó hazaiak ellen a 39. percben gyors kontrát vezetett a Heidenheim, aminek a végén Schnatterer Özil „pattintott” lövéséhez hasonló mozdulattal vezetéshez juttatta a vendégeket.

A második félidőre aztán érkezett csereként Robert Lewandowski, és rövid idő alatt véget vetett a szemünk előtt bontakozni kezdő tündérmesének: előbb egy beadást okosan Thomas Müllerhez fejelt, aki kapásból a léc alá vágta a labdát fordulásból, majd két perc múlva visszakapta a „kölcsönt” Müllertől és közelről, bevetődve megszerezte a vezetést a Bayernnek.

Előnye birtokában a Bayern nagyobb fokozatra kapcsolt, aminek eredményeképp tíz perc múlva Serge Gnabry duplázta meg a Bayern előnyét rövid videózás után, 4–2.

Ha pedig már azt hittük volna, hogy a Bayern ezzel már nyeregbe került a továbbjutást illetően, nos, tévedett. A vendégek első gólját szerző Glatzel ugyanis a 74. percben szépített, majd három perc múlva egy – újabb videózást követően – megítélt büntetőt váltott gólra, vagyis a vendégek 1–1 után másodszor is egyenlítettek, 4–4 állt az eredményjelzőn.

Néhány percet kellett csak várni az újabb találatra: Marnon Busch Lewandowski mellett teljesen fölöslegesen ért kézzel a labdához, a megítélt büntetőt a lengyel higgadtan értékesítette, 5–4.

Több gól már nem esett így elmondható, hogy nem sok hiányzott a kis csapatnak a német rekordbajnok kiejtéséhez, ám végül a Bayern tíz emberrel is érvényre juttatta a papírformát – és legalább őrülten izgalmas meccsen tette ezt meg.

NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Bayern München–Heidenheim 5–4 (Goretzka 13., Th. Müller 53., Lewandowski 56., 84. – a másodikat 11-esből, Gnabry 65., ill. Glatzel 26., 73., 77. – a harmadikat 11-esből, Schnatterer 39.)
Továbbjutott:
a Bayern München.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik