Négy gólt szerzett odahaza a Bayern München...

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2020.02.05. 20:45
null
Robert Lewandowski (9) ezúttal is remekelt (Fotó: AFP)
A Német Kupában a Bayern München remek mérkőzést vívott a Hoffenheim ellen: hiába rúgtak négy gólt is a bajorok, a végén izgulniuk kellett a győzelemért. A két öngóllal induló mérkőzést 4–3-ra megnyerte a hazai csapat, így továbbjutott a negyeddöntőbe.

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Bayern München–Hoffenheim 4–3
(Hübner 12. – öngól, Th. Müller 20., Lewandowski 36., 80., ill. J. Boateng 8. – öngól, Dabbur 82., 92.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Remek hangulatú, igazi kupamérkőzést vívott egymással a két csapat: kései kezdés és télies idő ide vagy oda, megtelt a Bayern München stadionja a Hoffenheim ellen. Sokat segített az első félidő élvezeti értékének növelésében, hogy a vendégek felpaprikázták a bajorokat, ugyanis hamar megszerezték a vezetést, de nem sokkal később már egyenlítettek is a hazaiak.

Jérome Boateng és Benjamin Hübner, két védő szerezte a két gólt – de mindketten a saját kapujukba találtak be!

Thomas Müller és Robert Lewandowski még a félidő vége előtt helyreállította a világ rendjét egy-egy góllal, Müller még egy asszisztot is jegyzett: az utóbbi tíz mérkőzésén tizenhat kanadai pontnál tart!

Nem adták fel a vendégek, voltak helyzeteik, egy Havard Nordtveit-fejes a lécen csattant, ugyanakkor ziccereket szórakoztak vagy puskáztak el a müncheniek. Az ötvenmillió euróért árult Andrej Kramaric és a télen kilencmillió euróért vett Jacob Bruun Larsen mellé beállt a szintén téli vétel (12 milliós) Munasz Dabbur is a Hoffenheim támadósorába, de csak nem tudott újabb gólt elérni a kék-fehér mezes csapat.

Hol Manuel Neuer védett zseniálisan, hol kiderült, hogy Hübner a bombagólja előtt kézzel vette le a labdát, Christoph Baumgartner az ötös bal sarka elől sem volt képes a kapuba találni – a hajrá nyitányán az idénybeli 29. mérkőzésén a 35. gólját szerző Robert Lewandowski végül lezárta a mérkőzést.

De csak „számszakilag”, mert ennek a gólnak köszönhetően belefért még az is a münchenieknek, hogy Munasz Dabbur két gólt szerezzen, a kettő között pedig öt méterről a kapu mellé fejelje a remekül futballozó Steven Zuber beadását. 4–3

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A JÁTÉKNAP TÖBBI MECCSÉN
Bayer Leverkusen
–VfB Stuttgart (II.) 2–1
SC Verl 1924 (IV.)–Union Berlin 0–1
Saarbrücken (IV.)–Karlsruher SC (II.) 0–0 – 11-esekkel: 5–3

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Werder Bremen
Borussia Dortmund 3–2
Eintracht Frankfurt–RB Leipzig 3–1
1. FC Kaiserslautern (III.)–Fortuna Düsseldorf 2–5
Schalke
–Hertha BSC 3–2 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik