Német Kupa: zsinórban nyolcadszor a nyolc között a Bayern

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.04. 22:29
null
A Bayern München megerőltetés nélkül búcsúztatta az Eintracht Braunschweiget... (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntőjében a címvédő Bayern München megerőltetés nélkül, 2–0-ra legyőzte a másodosztályú Eintracht Braunschweiget, így bejutott a legjobb nyolc közé, sorozatban a nyolcadik évben!

Sorozatban a 15. kupasikerére hajtott a Bayern, amely ennek megfelelően az első percekben alaposan be is kezdett, igaz, Ribéry beadása csak Gilkiewicz ügyetlenkedése miatt tűnt veszélyesnek, majd Robben kapáslövése kerülte el a jobb alsót.

A meddő mezőnyfölény a 20. percben kristályosodott ki először igazán nagy helyzet képében, de Ribéry addig kereste a lövőhelyzetet, míg próbálkozása egy blokkon megpattanva már nem okozott gondot.


A kimerészkedő vendégek Riu oldalhálóban kikötő lövésével veszélyeztettek, majd amikor talán már mindenki elkönyvelte a gól nélküli első félidőt, jött Alaba, és 20 méterről, jobbról valami óriási gólt rúgott a bal felsőbe – a labda a lécről vágódott a léc mögé.

A langyosan csordogáló meccsbe Götze csempészett egy kis izgalmat az 57. percben, kapott egy passzt Robbentől a 16-os előterében, kicselezett két védőt, majd a becsúszó hátvéd lábán irányt változtató lövése után nem volt esélye a kapusnak (2–0).

Egyből ezt követően veszélyes helyről, a 16-os bal sarkáról jöhetett szabadrúgással a vendégcsapat, hogy aztán a labda a sorfalban haljon el.

A hajrában még a Müller-show rejtett magában veszélyt, de három próbálkozása során előbb 18 méterről a bal alsó mellé, Alaba legurított szabadrúgása után 12 méterről az égbe, végül pedig 7 méterről az oldalhálóba lőtt, újabb gól így már nem esett. Egy veszélyes becsúszás még borzolta a kedélyeket, de Dante megúszta piros nélkül a teátrális jelenetet.

Igaz, a látvány nem minden esetben tetszett Guardiolának (Fotó: Action Images)
Igaz, a látvány nem minden esetben tetszett Guardiolának (Fotó: Action Images)



A Bayern tehát sorozatban a 15. kupameccsét is megnyerte, így bejutott a nyolc közé, csak úgy mint a Borussia Mönchengladbach, még ha nem is könnyedén. A negyedosztályú Kickers Offenbach ellen ugyanis csak a második félidő elején, egy büntetővel tudta megtörni a jeget, és végül szintén 2–0-ra nyert.



A Werder Bremen számára viszont a végállomást jelentette a nyolcaddönt, miután 3–1-re kikapott a harmadosztályú Arminia Bielefeld otthonában. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a vendégek gólját szerző Clemens Fritzet a 89. percben kiállította a játékvezető.

A korai szerda meccsek közül a másikon már a papírforma érvényesült, a Bundesliga 2. helyén álló Wolfsburg 2–0-ra legyőzte Kalmár Zsolt csapatát, az RB Leipzigot. A magyar légióst nem nevezték az összecsapásra.

NÉMETORSZÁG, NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

RB Leipzig (II.)–Wolfsburg 0–2 (Caligiuri 19., T. Klose 56.)
Arminia Bielefeld (III.)–Werder Bremen 3–1 (Junglas 31., 83., Schuppan 56., ill. Fritz 75.)
Kickers Offenbach (IV.)–Borussia Mönchengladbach 0–2 (Kruse 52. – 11-esből, Herrman 83.)
Bayern München–Eintracht Braunschweig (II.) 2–0 (Alaba 45+1., Götze 57.)
KEDDI EREDMÉNYEK
Aalen (II. osztályú)–Hoffenheim 0–2(Polanski 16., Volland 56.)
Bayer Leverkusen–Kaiserslautern (II.) 2–0(Calhanoglu 102., Kiessling 114.) – hosszabbítás után
Freiburg–1. FC Köln2–1(Ujah 18. – öngól, Darida 19., ill. Deyverson 89.)
Dynamo Dresden (III.)–Borussia Dortmund0–2(Immobile 50., 90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik